Nytt i høst: Hamsunsenterets leseklubb!

I høst starter Hamsunsenteret opp et nytt tilbud for alle som bor i kommunen og omegn: Hamsunsenterets leseklubb. Vi ønsker å lese Hamsuns bøker på nytt, sammen med dere – skoleelever, pensjonister, alle litteraturinteresserte.

Leseklubb
Meld deg på her

Hvert halvår inviterer senteret til lesing av en bok av Hamsun. Etter noen måneder møtes alle lesere for å fordype seg i den, stille spørsmål, diskutere leseropplevelser og lære noe nytt. For det er det med gode bøker at man alltid kan lese dem en gang til og få mer ut av dem – og at andre lesere ser andre detaljer enn en selv.

– Vi vil gjerne lese Hamsun sammen med dere som bor, arbeider, går på skole, her i Hamarøy. Alle får garantert utbytte av å lese sammen med andre, sier direktør Solveig Hirsch.

For Hamsun skrev for vanlige mennesker, deg og meg i våre liv, - sannsynligvis skrev han minst av alt for litteraturvitere og professorer.

Boka som har blitt filmatisert på Hamarøy

Plan for Hamsunsenterets leseklubb: En bok pr. halvår leses, først ute er Landstrykere (1927), boka som Hamsun skrev etter lengre tids skrivetørke og en lengre periode med psykoterapi hos Johan Irgens Strømme i Oslo. Plutselig brøt han opp, reiste hjem til Nørholm og begynte på en ny bok. Da han var ferdig, syntes Marie det var litt synd, for hun savnet opplevelsene av å høre mannen sin le høyt inne fra arbeidsrommet. Landstrykere er også boka som har blitt filmatisert på Hamarøy, med mange statister og hjelpere herfra.

Augusttrilogien er det siste verket i rekken av Hamsuns Nordlandsromaner, av mange regnet som kronen på verket. Det fiktive stedet Polden er plassert langs Nordlandskysten, på fastlandssiden av Vestfjorden. Hamsuns minner om natur og kultur i Nord-Salten og Hamarøy har sannsynligvis gitt mye stoff til boka.

Høstplan for leseklubben

Start med å lese, og få noen innspill fra oss underveis. Først møtes vi 4. oktober til høytlesening på Hamarøy bibliotek. 17. november møtes vi igjen på Hamsunsenteret for samtale og fordypning. Det stilles ingen krav om å være på begge av disse arrangementene. Med andre ord, man trenger ikke være med på høytlesningen for å delta i leseklubben og vice versa.

NB:

  • Deltakelse i bokklubben er gratis.
  • Oktober–november 2022 selges Landstrykere med 20% avslag i bokhandelen på Hamsunsenteret

Påmelding: hamsunsenteret.booking@nordlandsmuseet.no (for å kunne motta relevant informasjon) eller i resepsjonen.

Hamsunsenteret / Arina Karbovskaya
Lars Magnus Krogh Utne og Solveig Hirsch
Lars Magnus Krogh Utne, Sissel Holtet og Solveig Hirsch