Mystiske ting skjer i skogen til Hamsunsenteret

Store kuler som danser mellom trærne, keramikk som lager lyd og steiner med ord på. Besøk kunststien Mysterier i skogen mellom Hamsunsenteret og Glimma.

I skogen bak Hamsunsenteret kan du vandre i undring og nysgjerrighet og fundere over mystikken i naturen. Kanskje legger du merke til de nye sirklene, laget av pilkvist, kanskje går du forbi uten å se dem. Tar du deg tid til å kikke ned på steinene i fjæra dukker det kanskje opp en stein med tekst på, et Hamsunsitat. Og et sted lager keramikken lyd i vinden. Kunstneren kaller det «Det vilde kor».

Skogen er åpen for alle

Kunstner Kamilla Sajetz Mathisen er tilbake med nye installasjoner. Hun har tidligere hatt arbeider i skogen, den gang het det «Pans Skoger». Årets prosjekt heter Mysterier. Skogen er den samme. Den er åpen for alle og det koster ingen ting å vandre i kunstløypa ned mot Glimma.  

Jobber med keramikk

-Det er så gøy å være her igjen, sier Kamilla Sajetz Mathisen. Hun er oppvokst i Djupvik i Sørfold og bosatt i Bergen. Fra kunst- og designhøgskolen i Bergen har hun en bachelor i keramikk og en master i kunst. Mest jobber hun med figurative skulpturer og installasjoner i keramikk, men har også hatt oppdrag for den kulturelle skolesekken, blant annet i samarbeid med Hamsunsenteret.

-----------

Det er besynderlig, men jeg føler meg i et hemmelighetsfullt slektskap med hvert tre i skogen. Det er som jeg har tilhørt skogen engang; når jeg står her og ser meg om farer likesom en erindring gjennom mitt hele menneske. Hamsun, Mysterier

-----------

Samarbeidspartnere: 

  • Kulturdirektoratet
  • Kunstsentrene i Norge/Regionale prosjektmidler
  • Hamsunsenteret
Line Holand, Hamsunsenteret
Kunststien Mysterier passer for både små og store.
Line Holand, Hamsunsenteret
Bak Hamsunsenteret, mot Glimma, går kunststien Mysterier.
Line Holand, Hamsunsenteret
Rusler du rundt i fjæra ved Glimma, se god etter, kanskje finner du en keramikkstein med Hamsunsitat. Ta den gjerne med deg hjem hvis du har lyst.
Eva Winther
Kunstner Kamilla Sajetc Mathisen