– Det har vært veldig givende for meg

Publikum fikk oppleve et livlig og fint møte med kunstneren Unni Askeland på Hamsunsenteret i går kveld.

Kunstprat

Unni Askeland fortalte om sitt arbeid med maling på stillbilder fra stumfilmen Markens grøde (1923). Hun var svært fornøyd med måten vårt lokale utstillingsteam under ledelse av Kristoffer Dolmen (Samisk senter for samtidskunst), hadde løst oppgaven med å organisere maleriene i rommet.

I samtalen mellom kunstneren Unni Askeland, styrelederen i Sparebankstiftelsen DNB Nils Øveraas, prosjektlederen Anita Overelv og fag- og forskningsansvarlig ved Hamsunsenteret Alvhild Dvergsdal fikk publikum innblikk i Askelands kunstneriske vei og hvordan hun går i dialog med Hamsun på interessante, åpne, nyskapende og utforskende måter.

Askeland er takknemlig for at hun fikk muligheten til å jobbe med disse bildene midt i pandemien. Hun arbeidet i sin gamle sveitservilla på Kløfta med utrykket på disse bildene:

– Jeg setter stor pris på den tiden også (pandemien, red.), fordi på den måten har jeg fått gå i dybden av ting. Det er ikke sånn at det er gjort på fem minutter. Når jeg har bildene hengende foran meg uten malingen, kan jeg ikke gjøre feil. Gjør jeg en feil, så må jeg sende det tilbake og få et nytt trykk av bildet og kaste det. Det er en skjerpende prosess, en veldig veldig bra prosess. Du må være så klar, så sikker. Det er en fantastisk måte å jobbe på. Det har vært veldig givende for meg, veldig fint og bildemessig veldig spennende, fortalte Askeland på utstillingsomvisningen til publikum. 

Utstillingen er åpen hver dag untatt mandag i vinterferien og står fram til 15. mai. Velkommen!

Hamsunsenteret
Hamsunsenteret
Hamsunsenteret
Hamsunsenteret