Eksklusiv førvisning!

Vi åpner sommersesongen på Hamsunsenteret med en eksklusiv før-visning av filmen "Tigerstaden", etterfulgt av samtale med regissør Jan Vardøen. Filmen er basert på Knut Hamsuns berømte roman, "SULT" (1890). Dette er en ekslusiv før-visning bare på Hamsunsenteret!

Påmelding før 1. juni. Send SMS til 48 18 94 90

Om filmen:

“Tigerstaden” en helt ny film fra Jan Vardøen, hans sjette spillefilm i rekken. På Hamsunsenteret er den aller første «offentlige» visningen, for et eksklusivt publikum. Visningen er lukket, og krever påmelding (se hvordan lenger ned i artikkelen).

Filmen «Tigerstaden» er basert på Knut Hamsuns banebrytende roman “Sult” fra 1890. Boken er ofte omtalt som "verdens første moderne roman”. Filmen er satt til vår moderne tid, nemlig under covid-pandemien. Bok og filmens sentrale temaer om utenforskap og sosial aksept er som skapt for denne perioden. I "Tigerstaden" følger vi en kunstner som nekter å inngå kompromiss med seg selv og samfunnet for øvrig og de konsekvensene det har for ham og de rundt ham. En knippe kjente og meget begavede skuespillere trakterer rollene, blandt andre Jonathan Chedeville (hovedrolle), Timmi Tamba, Bjørn Sundquist, Helen Vikstvedt, Charlotte Frogner, Inger Helge Gimle, Hans Olav Brenner m.fl. Regi og manus har Jan Vardøen og produsent er Christine E. Robsahm. Filmen vil gi et nytt blikk til en klassisk fortelling. Og for de som kjenner boken finnes det rikelig av referanser og situasjoner å kjenne igjen. For de som ikke kjenner boken, vil de får et nytt blikk i en kunstners liv og hvor strabasiøst det kan være til tider!

Før filmen vil Jan Vardøen introdusere filmen og etterpå vil det være en samtale rundt filmen hvor publikum inviteres med; om Hamsun, ytringsfrihet, film, drama og mye mer. Selvsagt med gode forfriskninger for å smøre samtalen. Filmskaper Jan Vardøen er også kjent som bar-gründer, forfatter, musiker, kino-eier og båtbygger! Til samtalen har vi også invitert Alvhild Dvergsdal og Marianne Lauritsen fra Hamsunsenteret.

Arrangementet starter kl. 19:00 og avsluttes kl. 23:00 i Æventyrsalen. 

Visningen er lukket og krever påmelding. Send SMS til telefonnummer: 481 89 490

Billettpris kr 100. Betalingsinfo kommer med bekreftelse.

NB! Begrensede plasser, vær rask!

 

Sesongåpning sommer 2023
Marthe Amanda Vannebo
Regissør Jan Vardøen