På digital audiens

Hamsundagene og Hamsunsenteret på digital audiens med H.K.H. Kronprinsessen.

Hamsundagene

H.K.H. Kronprinsesse Mette Marit er Hamsundagenes høye beskytter. Det har Kronprinsessen vært siden 2016. Beskyttelsen ble fornyet i 2020, og i den anledning var festivalsjef for Hamsundagene Anita Overelv og direktør for Hamsunsenteret Solveig Hirsch invitert på audiens mandag 17. januar. 

Det hele foregikk på hjemmekontor til de respektive deltakere. Kronprinsessen var som alltid veldig interessert og imøtekommende. Kronprinsessen var den som åpnet Hamsunsenteret i 2009. Hun er svært litterært interessert og oppdatert. 

-Vi har invitert Kronprinsessen til Hamarøy i 2024, og hun takket foreløpig ja, og var veldig positiv til det, sier direktør Hirsch.

I 2024 er hele den nye utstillingen i museet ferdigstilt. Det er også Hamsundager og Bodø er Europeisk kulturhovedstad. Gode anledninger for et besøk i Nordland.

Festivalsjef Overelv fikk også fortalt om Hamsundagenes 40 år som kulturbærer og om planene for årets arrangement. Alt i alt et veldig hyggelig møte og en god samtale med Kronprinsessen. 

Liv Anette Luane, Det kongelige hoff
H.K.H. Kronprinsessen
Liv Anette Luane, Det kongelige hoff
Digital audiens med Kronprinsessen