(FULLBOOKET) Workshop i utstillingsdesign på Hamsunsenteret

Hamsunsenteret inviterer til workshop i utstillingsproduksjon. Hva skjer når kunst møter tekst?

Workshop
Hva skjer i møtet mellom tekst og billedkunst? 

Er du interessert i kunst? Har du lyst til å lære mer om hvordan den egentlig virker, hva den handler om og hvordan den stilles ut? Nå kan du melde deg på en workshop hvor du får være med på å designe Hamsunsenterets nye kunstopplevelse. 

Hamsunsenteret inviterer deg til workshop lørdag 29. januar og søndag 30. januar. Workshopen er gratis og inkluderer lunsj begge dager.  

I 2021 fikk Hamsunsenteret to store kunstgaver. Den ene er en samling akvareller og trykk av Karl Erik Harr, gitt av kunstneren selv. Den andre er et verk på flere bilder av Unni Askeland, gitt av Nils Øveraas. Disse bildene skal stilles ut i tredje og fjerde etasje på Hamsunsenteret. Verkene av Karl Erik Harr er et utvalg akvareller og trykk som baserer seg på flere av Hamsuns romaner. Unni Askelands verker er basert på “Markens grøde”, stumfilmen fra 1921.

Workshopen ledes av Kristoffer Dolmen, som er direktør ved Sámi Dáiddaguovddáš / Samisk senter for samtidskunst (SDG) i Karasjok. Dolmen har bred erfaring fra kunst- og kulturfeltet, og skal lose deltakerne trygt igjennom hele utstillingsarbeidet. 

Påmelding på mail til: anita.overelv@nordlandsmuseet.no 

Workshop timeplan og innhold:

Workshop 29. og 30. januar 2022, timeplan:

Lørdag 29.1
Kl: 11.00 - Introduksjon og velkommen.
Kl: 13.00 - Lunsj i Kafe Sult
Kl: 16.00 - Slutt for dagen.

Søndag 30.1
Kl: 11.00 - Oppstart og velkommen.
Kl: 13.00 - Lunsj i Kafe Sult
Kl: 15.00 - Avslutning; klar for vernisasje.

Workshop innhold:

Denne helgen skal vi innom ulike områder innen kunstfelstet. Tema i kunstnen som stilles ut. Om kunstnerne som stiller ut. Hvilke type verk og teknikker. Oppakning av kunst; sikkerhet og håndtering. Ulike forslag til montering og lyssetting. Hvordan lage formidlingstekster og skilting. Se arkitektur, tekst og kunst i sammenheng. Ferdigstille utstilling. Forbrede vernissage.  

 

 

 

Dan Mariner
Kristoffer Dolmen
Workshopleder og kunstviter
Internett
Karl Erik Harr
Internett
Unni Askeland