L

Kontaktinfo

Telefon

+ 47 75 50 34 50

E-post:

hamsunsenteret.booking@nordlandsmuseet.no

w

Nytt formidlingstilbud: «Høytlesningskonserten SULT»

Premiere på Festspillene i Nord-Norge 29. juni.

13.05.201910:00 Nordis Seel Tennes

 «Høytlesningskonserten SULT» har premiere under Festspillene i Nord-Norge 29. juni. Sult regnes som banebrytende innen moderne litteratur. Det er en sprø tekst om en ung, intens og på mange vis, sulten mann. Boka starter med de berømte åpningsordene: «Det var i den tid jeg gikk omkring og sultet i Kristiania, denne forunderlige by som ingen forlater før han har fått merker av den ...» Du får romanen på 40 minutter omsluttet av melodiøs elektronika som sanseforsterker.

Konserten er støttet av Bokåret 2019 og er en del av Hamsunsenterets 10-årsfeiring. 

Prisbelønt konsept

«Høytlesningskonserten SULT» er den andre høytlesningskonserten fra formidlingsavdelingen på Hamsunsenteret. Vi vant i 2018 prisen for Årets formidlingskonsept med bidraget «Markens grøde – en høytlesningskonsert» på Det nasjonale museumsmøtet 2018. I finalen deltok syv ulike museumskonsepter, og Hamsunsenteret gikk seirende ut sammen med «Eidsvoll 1814».

Ønsker å nå nye målgrupper

Tekstutvalget har blitt til i et tett samarbeid mellom musiker og formidlere.

– Vårt utgangspunkt har vært det såkalte Sultfragmentet, teksten som Hamsun ga ut anonymt, og som etter hvert utviklet seg til gjennombruddsromanen Sult. Målet har hele tiden vært å skape en god lytteropplevelse der Hamsuns tekst kommer til sin rett. Vårt ønske er å nå nye målgrupper, og vise hvor nyskapende Sult var og fortsatt er i dag, sier formidlingsleder ved Hamsunsenteret Solveig Hirsch.

Sammen med formidler Annelise Grindheim og musiker og komponist Rakel Nystabakk har hun utviklet senterets andre høytlesningskonsert. I 2017  

Trioen har en svært bred erfaring fra Scenekunst - og formidlingsfeltet og en sterk felles interesse for tekst - og historiefortelling.

– Det er interessant å komme innunder huden på en roman gjennom å nærlese og formgi den, sammen andre kunstnere, sier Annelise Grindheim.

Spilleplan:

29.juni kl.: 12:00 Festspillene i Nord-Norge, Harstad, Ludo. PREMIERE!

29. juni kl.: 19:00 Hamsunsenteret, Hamarøy.

11. juli kl.: 21:00 Trænafestivalen.

2. august kl.: 19:00 Hamsunsenteret, Hamarøy.  

Ernst Furuhatt