Bokprat

Torsdag 11. mai inviterer vi til en forrykende-filosofisk bokprat mellom forfatter Robin Van de Walle og Hamsunsenterets Marianne Lauritsen. Vi skal snakke om Robin Van de Walles debutroman «Han, solo».

Billetter

Robin Van de Walle (f.1994) kommer opprinnelig fra Belgia, og har norsk som andrespråk. Det har ikke hindret ham i å debutere som romanforfatter på nynorsk. Høsten 2022 kom debutromanen «Han, solo» på Cappelen Damms forlag, en bok som sakte, men sikkert markerer sin plass i den norske samtidslitteraturen. Robin bor og arbeider i Bergen, men skal i mai bo to uker på Hamarøy som Hamsunsenterets Artist-in-residence. For Robin blir dette en tilbakekomst til velkjente trakter; han har nemlig jobbet som sommervert ved Hamsunsenteret, og har et nært forhold til Hamsuns litteratur og karakterer. 

Marianne Lauritsen (f.1996) bor på Hamarøy og arbeider på Hamsunsenteret. Hun har en stor interesse for litteratur og historiefortelling i mange former og fasonger. Dette er første gang hun får prøve seg som bokprater, og med nybegynnerens glød og entusiasme vil hun gyve løs på «Han,solo» Forhåpentligvis brenner ikke senteret ned av den grunn. 

"'Han,solo' er en fin, sår, eksistensiell, filosofisk og underholdende roman om å ha kjærlighetssorg, om å lengte etter Han, eksen.
Den handler om å være singel, om å bearbeide sorg og minner fra barndom og oppvekst, om å være skeiv utlending i Norge, om å lete etter et språk og et hjem, rent fysisk og i overført betydning, som kan romme den man var, er og vil være. Og om at det ikke nødvendigvis er det å ha et hjerte som banker for en annen som er det viktigste, men at man har et hjerte som banker og pumper ut kjærlighet og omsorg for en selv"
-Henrik Aasgaard Sortland/@henriksbokverden 

Velkommen til bokprat på Hamsunsenteret, torsdag 11.mai klokken 19.00

CC: 150/100 kr inkludert kaffe/te. 

 

Helge Skodvin
Robin van de Walle
privat
Marianne Lauritsen