L

Kontaktinfo

Telefon

+ 47 75 50 34 50

E-post:

hamsunsenteret.booking@nordlandsmuseet.no

w

Barndomshjemmet i Hamsund

Besøk det vesle trehuset under de store fjellene på Hamsund og få et innblikk i Knut Hamsuns barndom og oppvekst.

20.04.201710:10 Nordis Seel Tennes

Få et innblikk i hvordan den store forfatteren vokste opp på det lille gårdsbruket i Hamsund.

Det oransje trehuset og den rødmalte låven ligger idyllisk til under fjellene i Hamsund. Det var hit familien Pedersen kom sommeren 1862 og forfatteren tok senere stedsnavnet som etternavn. Her vokste Knut Hamsun opp, her gjette han dyrene og drømte seg bort i skogen.

Et besøk i Hamsuns barndomshjem er en autentisk opplevelse av forfatterens barndomsunivers. Opp den smale trappen finner vi det gamle gutterommet og Knuts knagg hvor bokstaven «K» er risset inn. Det er lavt under taket og atmosfæren gir en magisk opplevelse. I moren Toras rom kommer vi nærmere inn på hennes liv. Moren led av nervesyke og hennes tilstand var en av grunnene til at Knut i en alder av 11 år ble satt bort til onkel Hans på Presteid. I stuen finner vi faren Peders symaskin og moren Toras rokk som hun hadde med da de flyttet fra gården Garmotræet i Gudbrandsdalen. Flere av tingene til familien og det originale interiøret er bevart.

Huset er tilrettelagt for barnefamilier. Mens foreldrene nyter en kopp kaffe i Jennystuen kan de minste leke i snekkerverkstedet eller på roteloftet hvor de får lage bokstaver og henge opp sine favorittord. 

Hamsuns barndomshjem ligger i Hamsund, 5 kilometer fra Hamsunsenteret.

Åpningstider

Sommersesongen 2018 fra og med 15. juni til og med 12. august: Åpent hver dag kl. 11:00–18:00.