Regine Hamsun til Hamsundagene 2022

Regine Hamsun er festivalkunstner og skal vise utstillingen «Stemmen» i Knut Hamsuns barndomshjem under Hamsundagene 2022.

hamsundagene 2022
Kjøp billett

Det blir Hamsun-utstilling i den ombygde fjøsen ved Knut Hamsuns barndomshjem på Hamsund. Regine Hamsun stiller ut et serie kunstverker og hun har valgt ut bildet «Stemmen» til årets festivalplakat. Hele utstillingen har navnet «Stemmen» og verkene er aldri tidligere utstilt i Norge.

– Det blir veldig fint og spesielt å stille ut Regine Hamsuns kunstverk i Hamsund. Publikum kan glede seg til en spennende utstilling i historiske lokaler, sier festivalleder Anita Overelv.   

Litt om årets festival kunstner:

Regine Christianne Hamsun er billedkunstner og skulptør, født i Oslo i 1962. Hun er datter til kunstmaler og forfatter Tore Hamsun og barnebarn til forfatter Knut Hamsun. Regine arbeider med ulike teknikker i olje og akryl på lerret. I tillegg arbeider hun med skulpturer i hvit og svart leire.

Regine Hamsun var plakatkunstner og hadde egen utstilling på Hamsundagene i 2004. Hun er ingen novise i kunstverden og hadde sin første separatutstilling på Galleri Pan i Oslo allerede i 1985. Siden den gang har hun hatt en rekke separatutstillinger i både inn- og utland. Blant annet ved Bharat Bhavan Art Centre i India (2015) og ved Artifact i New York (2016).

Hamsudagene 2022 – 40 år i litteraturens tjeneste!

«Alting går. Stundom går det skjevt» sier Knut Hamsun i Ringen sluttet. Og det er etter alt å regne, tema for Hamsundagene 2022.

Hamsundagene går av stabelen 4.–6. august neste år. Inntil da skal vi alle bli godt kjent med årets festivalkunstner gjennom intervjuer og samtaler. Stay tuned!

Earlybird-billetter for deg som ikke kan vente

For de som liker å spare penger og å sikre seg plass er det lurt å kjøpe festivalpass nå. Hamsundagene har jule-tilbud på festivalpass ut desember.

Kjøp festivalpass her.

I tillegg får du som festivalgjest 10% avslag på overnatting ved Camp Hamarøy hvis du bestiller før jul. Tilbudet på overnatting varer til 21. desember.  

Da gjenstår det bare for festivalleder Overelv å ønske alle velkommen til en formidabel festival i august, og enn så lenge: Ha en makalaus adventstid!

Regine Hamsun.
«Stemmen»
Regine Hamsun er festivalkunstner under Hamsundagene 2022.