Marthe Valle til Hamsundagene

Artisten Marthe Valle skal avslutte Hamsundagene 2018 med den tradisjonsrike kirkekonserten søndag etter festivalen.

Hamsundagene 2018

Marthe Valle er fra Harstad og kommer med sin syvende soloplate til våren. Og med seg i kirka har hun den ikke ukjente Aleksander Kostopoulos på trommer og perkusjon og by-kollega Åsmund Wilter Eriksson på bass og vokal.

Kjøp billett her: Kirkekonsert Marthe Valle

I debattpanel om kunstens samfunnsansvar 

«Kjære Sylvi. (Sylvi Listhaug red.am) Mange ganger har jeg kritisert din politikk og retorikk, jeg har brukt krasse ord og vært sint. Nå er det annerledes. Jeg er redd.»

Dette skreiv Marthe Valle allerede i november 2016 i en artikkel. Valle har skrevet utallige samfunnsengasjerte artikler, særlig om flyktningkrisen i verden, men også om politikk og retorikk.  Hamsundagene 2018 lar ikke kunstnere og artister slippe unna. Vi har invitert Marthe Valle til å stille som debattant i et panel hvor vi utfordrer kunstfeltet på deres ansvar i sin samtid, kan vi stille krav til samfunnsengasjement? Og hvordan er det med de vanskelige/ kontroversielle kunstnerne som eksempelvis forfatter Knut Hamsun og hans beundring av Sosialnasjonalisme og Hitler. Burde han og hans like sensureres? 

Det blir altså 2 X Marthe Valle på årets Hamsundager, i panel på lørdag og i konsert i kirka på søndag.

Litteratur og kultur

Hamsundagene er en av landets eldste litteratur- og kulturfestival. Den har blitt arrangert annet hvert år siden 1982. Festivalen skal gjenspeile nobelsprisvinnenede forfatter Knut Hamsuns liv og forfatterskap. Programmet spenner vidt, og i år har vi valgt tema "Motstrøms". Den litterære foreningen Hamsun-selskapet, som i 2018 feirer 30 årsjubileum, avholder sitt tradisjonsrike litteraturseminar i tett samarbeid med Hamsundagene på Hamsunsenteret 2. og 3. august.

 Og sist i denne omgang, kan vi så langt avsløre at det kommer mange meriterte poeter til Hamsundagene 2018. For poesi er den nye punken! Vi sees på Hamarøy. Vi lover mye kulturelt snadder for folk i alle aldre.

Pressefoto