Lamark og INNI - kortreist musikk til Hamsundagene.

Det er viktig å digge og danse på litteraturfestival. Nå med to nye band på plakaten!

Hamsundagene 2022
12.05.202215:37 Anita Overelv

«Gode konserter er som en god bok, de er bare over litt raskere! …og dessuten er det lettere å klappe takten» poengterer festivalsjef Anita Overelv.  

Tidligere har vi annonsert Hamarøyværingen Ole Johnny Stensland, som har plateslipp under festivalen. Nå har vi gleden av å by på  Bodø-artisten Lamark og søster-duoen INNI fra Steigen.   

Sist gang Lamark var på Hamsundagene gjorde han et legendarisk musikalsk en-manns-show. Nå kommer han tilbake med hele bandet sitt. Lamark slapp nettopp nå sitt tredje album, Tre leiligheta seinere. Musikken sorterer under energisk vispop, fylt av hverdagsbetraktninger gjort med en ung manns blikk: Det å formes, modnes og å elske- og det å finne sin plass, sitt jeg og sitt oss. Mange husker kanskje sommer-hiten, Alle dama som e fin?  Denne skiva er som tittelen sier tre leiligheter senere og noen erfaringer rikere- med mer dybde og ikke så rent lite poesi.   

INNI er søstrene Anna og Kristin Holand fra Steigen. De liker å utfordre, og de kan i korte trekk beskrives som elegante eksponenter for nordnorsk urkraft. Vi booket INNI lenge før de deltok i den Den Store Låtfesten på Stormen, og lenge før de hadde mange nok låter til å holde en hel konsert. Det har de nå. Dette blir forrykende bra!  

Som de selv sier “Vi liker å ha det gay..” Da passer bra at de skal spille på Hamsundagenes feiring av skeivt kulturår! Tidligere i vinter slapp de sin første låt Hvis det bare er kaldt nok- En låt som passer en nordnorsk vår ganske godt! Selv beskriver de musikken sin som vise-ambient / folk-elektronika.     

Det er viktig å bryte opp prat og intens bok-lytting med musikk og dynamikk. Derfor er konserter et must også på litteraturfestivaler.   

«Når vi kan booke sånne musikalske lykketreff som Lamark og INNI, rett fra nabolaget, er det selvsagt at vi rydder plass i programmet!» Sier festivalsjefen 

I år byr Hamsundagene på en ny utendørsscene i samarbeid med vår nærmeste nabo, Camp Hamarøy. Eller nesten som å ha konsert i havet- nærmere bestemt på Glimma, den bukta der Hamsun selv tilbrakte adskillig tid i sin barndom. Etter konsertene blir det mingling og dansing langt inn i Nordlandssommerens evige dag. 

 

Inni
Inni
Marthe Thu
Lamark