Lamark og INNI - kortreist musikk til Hamsundagene.

Det er viktig å digge og danse på litteraturfestival. Nå med to nye band på plakaten!

Hamsundagene 2022

Gode konserter er som en god bok, de er bare over litt raskere! … - og dessuten er det lettere å klappe takten, poengterer festivalsjef Anita Overelv.  

Det er viktig å bryte opp prat og intens bok-lytting med musikk og dynamikk. Derfor er konserter et must også på litteraturfestivaler.   

Tidligere har vi annonsert Hamarøyværingen Ole Johnny Stensland, som har plateslipp under festivalen. Nå har vi gleden av å by på Bodø-artisten Lamark og søster-duoen INNI fra Steigen.   

Sist gang Lamark var på Hamsundagene, gjorde han et legendarisk musikalsk en-manns-show. Nå kommer han tilbake med hele bandet sitt. Lamark slapp nettopp nå sitt tredje album, Tre leiligheta seinere. Musikken sorterer under energisk visepop, fylt av hverdagsbetraktninger ut fra en ung manns blikk: Det å formes, modnes og å elske - og det å finne sin plass, sitt jeg og sitt oss. Mange husker kanskje sommer-hiten Alle dama som e fin? Denne skiva er som tittelen sier, "tre leiligheta seinere" og noen erfaringer rikere - med mer dybde og mye poesi.   

INNI er søstrene Anna og Kristin Holand fra Steigen. De liker å utfordre, og de kan beskrives som elegante eksponenter for nordnorsk urkraft. Vi booket INNI lenge før de deltok i den Den Store Låtfesten på Stormen, og lenge før de hadde mange nok låter til å holde en hel konsert. Det har de nå. Dette blir forrykende bra!  

Som de sier: “Vi liker å ha det gay.” Da passer det bra at de skal spille på Hamsundagenes feiring av skeivt kulturår! Tidligere i vinter slapp de sin første låt Hvis det bare er kaldt nok. En låt som passer en nordnorsk vår ganske godt! Selv beskriver de musikken sin som vise-ambient / folk-elektronika.     

Når vi kan booke sånne musikalske lykketreff som Lamark og INNI, rett fra nabolaget, er det selvsagt at vi rydder plass i programmet!, sier festivalsjefen 

I år byr Hamsundagene på en ny utendørsscene i samarbeid med vår nærmeste nabo, Camp Hamarøy. Nesten som å ha konsert i havet, det vil si ved Glimma, havstrømmen der Hamsun selv tilbrakte adskillig tid i sin barndom. Etter konsertene blir det mingling og dansing langt inn i Nordlandssommerens evige dag. 

 

Inni
Inni
Marthe Thu
Lamark