Ønsket Nobelprisvinner er Bob Dylan

Hamsundagenes konkurranse "hvilken nålevende Nobelprisvinner ønsker du til HD i 2020" er opp og avgjort!

Hamsundagene 2020
Billetter HER

Hamsundagene kan endelig avsløre hvilken nålevende Nobelprisvinner i litteratur som over 50% av de som deltok i konkurransen ønsker seg til årest festival. Og det er kanskje ikke den største overraskelsen at låtskriver, komponist, forfatter og poet Bob Dylan ble den soleklare vinner. I uttalelsen fra Svenske Akademiaen (de som deler ut Nobelprisen i litteratur) står det i korthet at Dylan har "som skapat nya poetiska uttryck inom den stora amerikanska sångtraditionen”... Det hører med til historien at Bob Dylan ikke var en av de som ble hoppende glad og jublende over en slik utmerkelse. Dylan selv var ikke særlig interessert. Svenska Akademien hørte ikke et knyst fra ham, og han uteble fra seremonien. Året etter sendte han imidlertid et opptak av en tale, og fikk utbetalt prispengene (ca 8 millioner NKR). Uten tale får ikke prisvinneren pengene, nemlig.

Hamsundagene skal selvsagt invitere Nobelprisvinner Bob Dylan til Hamsundagene 2020. Vi ønsker han velkommen som den suverene ener som våre festival-gjester håper å møte. Hamsundagene er en litteraturfestival og vil vektlegge Dylans tekst - og åndsarbeid tungt i invitasjonen.

EN VINNER TIL

Det ble lovet en trekning av festivalpass og billett til "Nobel-banketten" for deltakere i konkurrransen. I dag har vi også trukket en vinner. Og den heldige er Siv Kathrine Stark. Gratulerer til Siv Kathrine. Og rett skal være rett. Hun ønsker seg også Bob Dylan som "Hamsuns stedsfortreder" til årets Hamsundager.

For deg som trenger å lese deg litt opp på Bob Dylan som artisk og kunstner, legger vi ved en lenke til Store Norske her: BOB DYLAN I Store Norske Leksikon

Wikipedia
Nobelprisvinner i litteratur 2016, Bob Dylan