Vi takker i glede og ærefrykt for denne gang.

"Stille, høy himmel, svale netter, mange klare klanger og kjære lyder i skog og mark. Stor og fredelig hvilte verden..." K.H/ Pan.

Hamsundagene 2018

Endelig er det høst i luften. Og vi kan glede oss til 2020 og nok en Hamsunfest på Hamarøy! i 2020 er det også jubileum. 100 år siden Knut Hamsun mottok Nobels litteraturpris som den første forfatter som fikk prisen for et enkelt verk; Markens grøde (1917). 

Og poesien lever videre med fornyet punke-energi! 

Men så, til alle som gjør det mulig å lage en fest av dette deilige slaget. Takk til alle dere frivillige, energiske, positive og løsningsorienterte sjeler som tiller opp og gjør Hamsundagene til den festen det er! Vi er dere evige takknemlige. Og til alle våre artister, forfattere, bokpratere, debattledere, innledere, forskere og Hamsun-elskere, tusentakk for bidrag og deltakelse. Til alle våre gjester; takk for at dere kom og var med. Til våre sponsorer og samarbeidspartnere, takk for støtten, positivismen og engasjementet. Og til Hamarøy, takk for gjestfriheten, tolmodet og gleden! 

Vi gleder oss til 2020, da er det jubileum. Og Hamarøy har blitt "Nye Hamarøy" (sammenslått med Tysfjord Vest - Drag og Storjord). 

Vi anmoder dere alle å holde av de tidlige uker i august 2020 (rundt 4. august), da skjer det igjen; Nye Hamsundager.


Vi sier som Hamsun:
"Jeg ved ikke, om jeg forstaar, hvad kultur er, jeg kunde tænke mig at det var noget i Retning af Hjærtets Dannelse." Brev til Georg Brandes, julaften 1898. Vi sier det som Hamsun:

Anita Overelv
Bokby-kunst