Markens grøde - Et litterært gjestebud på Hamsundagene

"Se, poteten har ikke druens blod, men den har kastanjens kjøtt, den kan stekes eller kokes og brukes til alt. En mann kan være brødløs, har han potet så er han ikke matløs". (Knut Hamsun - Markens grøde").

Hamsundagene 2018

Velkommen til et litterært og musikalsk gjestebud!
Sterke opplevelser for alle sanser.

Kjøp billett her: Litterært gjestebud  NB! Begrenset antall plasser.

Dørene åpner kl 16:30, gjestebudet starter kl 17:00.

Sted: Breidablikk Handelsgård på Tunet på Oppeid i Hamarøy.

Det er 101 år siden forfatter Knut Hamsuns jordbruksevangelium Markens grøde ble utgitt. Markens grøde handler om jordbruk og nydyrking, mennesket og naturen.

Med litterære smakebiter fra boka, egenkomponert musikk og himmelsk mat tar Hamsunsenteret deg med inn i Hamsuns litterære univers.

Gjestebudet er en utvidet Høytlesningskonsert som vant den gjeve prisen Årets Beste Formidlingskonsept 2018. Tidligere har Gjestebudet vært arrangert til fryd og suksess på Breidablikk på Hamarøy, Røkenes gård under Festspillene i Harstad og på SALT Art&Music i Oslo (illustrasjonsbildet). Gjestebudet kommer med smak- og sterk opplevelsesgaranti.  

"Javisst drikker jeg, det er så kjedelig bare å spise" sier Hamsun i boken Under høststjernen. Men det spørs bare om det er så kjedelig som han hevder...

Medvirkende i gjestebudet:

Fortellere: Solveig Hirsch og Annelise Grindheim
Kapellmester og gitar: Johannes Fauchald
Cello: Ingri Løkholm Ramberg
Gourmetgarantist: Hege Ruud

--------------------------------------------------------------------------------------

Menyen som serveres er nøye sammensatt for at du skal få en makalaus opplevelse. Og alle ingredienser er hentet i Nord.

Du ønskes velkommen med en hemmelig aperitiff.

Forrett: Røyetartar av Ishavsrøye, gulrotgresspesto, urter og sylta fennikel.

Hovedrett: Dreid Lam (pulled lamb). Serveres med rødvinsjy, årets første kantareller og tidligpotet. Og deilige sommergrønnsaker.

Modne oster fra Kjærringøy i Nordland med marmelader og honningnøtter.

Til dessert: Tjukkmjølkspuddingen toppes med Nord-Norske jordbær og mandelflarn. En Nordnorsk spesialitet!

Avslutning: Kaffe og småkaker, hjemmelaga.

"Kaffe som var en drøm og et eventyr for Isak, en regnbue!" (Knut Hamsun – Markens grøde)


- Vinpakke -

Til forrett – Bodegas Pinord Natura Reserva Brut, Penèdes Sp.
God til lam – Château de St-Cosme Côtes du Rhône, 2015 Fr.
Delikat til ost og dessert – Menade Dulce 2016, Rueda Sp.

Priser:
Litterært gjestebud u/drikkepakke: 950 kr (+ bill.avg)
Drikkepakke m/alkohol: 370 kr (+ bill.avg)
Drikkepakke u/alkohol: 210 kr og kjøpes på arrangementet.

NB! Festivalpass gjelder ikke på det Litterære gjestebudet.

Sondre Sommerfelt
Gjestebud på SALT art&music i Oslo