Skolebesøk

Hamsunsenteret er et populært reisemål for skoleklasser og elevgrupper. Vi tilbyr pedagogiske opplegg med faglig tyngde og fokus på kreativitet og leselyst. Skolebesøk på Hamsunsenteret er gratis.

Vi kan tilpasse besøk for elevevgrupper på alle trinn. Knut Hamsuns barndomsomgivelser gir en autentisk og unik ramme for fortellinger som unge elever kan relatere seg til. For eldre elever utnytter vi på ulike måter samspillet mellom litteratur, arkitektur og natur som arkitekten Steven Holl var opptatt av da han tegnet Hamsunsenteret.

Alle våre undervisningsopplegg tar utgangspunkt i Kunnskapsløftet. Vi samarbeider med Den kulturelle skolesekken i Nordland. 

Videregående skole

For elever i videregående skole tilbyr Hamsunsenteret besøk med fordypning i sentrale tema knyttet til Hamsuns forfatterskap og Hamsunsenterets arkitektur. Vi har også en idébank med Hamsun-relaterte undervisningsopplegg laget og utprøvd av dyktige norsklærere.

Videregående skoler i Nordland som ønsker å besøke senteret, kan kontakte Nordland fylkeskommune, ved Den kulturelle skolesekken for å få støtte til transport.

Ungdomsskole

For elever på ungdomstrinnet har vi spennende tilbud med fordypning i Knut Hamsuns forfatterskap og Hamsunsenterets arkitektur. Felles for oppleggene er aktive elever, diskusjon og skapende skriveprosesser.

Barnevandring

Gjennom muntlig fortelling formidles historien om den fattige lille gutten Knut fra Hamarøy, som var så glad i å skrive at han ble en stor forfatter.

Vi vandrer gjennom utvalgte  deler av utstilligen i tårnet og studerer bildene  av Knut som barn, voksen og gammel mann og ser på førsteutgavene av Hamsuns romaner som har forsideillustrasjoner i gull.

Omvisningen tar 30 minutter og passer for småskole og barnehage.

Gruppene står fritt til å bruke biblioteket vårt i forlengelse av vandringen, her har vi tegnesaker og barnebokkrok. I kaféen kan medbrakt  matpakke spises.

Ta kontakt med formidlingsleder Lars Magnus Krogh Utne for å avtale ditt besøk.

Ernst Furuhatt