Vi fornyer oss

Arbeidet med nye utstillinger i Hamsunsenteret er i gang.

I to etapper skifter vi ut våre basisutstillinger. Etappe én består av utstillingen «Blodets hvisken og benpipenes bønn» som skal plasseres i senterets 3. og 4. etasje og ferdigstilles våren 2022. Etappe to utvikles opp mot prosjektet Bodø kulturhovedstad 2024, som Hamsunsenteret er en del av.

Hamsunsenteret samarbeider med kunstner, scenograf og utstillingsdesigner Lawrence Malstaf. Han er kjent for sine unike, bevegelige installasjoner. 

Til høyre kan du se en video som viser Malstafs konseptforslag.

«BLODETS HVISKEN OG BENPIPENENS BØNN»

Med utstillingen «Blodets hvisken og benpipenens bønn» får Hamsuns litterære tekster en mer sentral plass. Publikum vil møte tekster som på ulike måter viser fram mennesket i moderniteten, med Sult som hovedreferanse. Målet med utstillingen er å skape berørende møter mellom de besøkende og Hamsuns litteratur.

– Målet er å ikke bare snakke om litteratur, men la publikum få oppleve den og bli berørt på måter som ligner gode leseropplevelser, forteller prosjektleder Solveig Hirsch.

LYTTESTASJONER

Lytteinstallasjoner med ulike tekster er sentrale.

– I denne utstillingen ønsker vi å utfordre den mer tradisjonelle museumsutstillingen, og bevege oss mer mot installasjonskunst som formidlingsform, forteller Hirsch. 

Malstafs arbeider tar i bruk rommene på Hamsunsenteret på nye måter. Steven Holls arkitektur blir dermed en viktig medspiller i utstillingen. Gjennom å bruke nye og uventete rom åpnes også bygget for nye perspektiver og tolkninger.

Hele fjerde etasje blir fornyet.
Malstafs arbeider tar i bruk rommene på Hamsunsenteret på nye måter.

Relaterte artikler