Regine Hamsun til Hamsundagene 2022

Regine Hamsun viser utstillingen «Stemmen» i Knut Hamsuns barndomshjem under Hamsundagene 2022.

julekalender 2021

Vi har i dag gleden av å endelig får slippe gode nyheter om Hamsundagne 2022: Det blir Hamsun-utstilling i det ombygde fjøset ved Knut Hamsuns barndomshjem på Hamsund. Verkene er aldri tidligere blitt stilt ut i Norge. Regine Hamsun stiller ut et serie kunstverker og hun har valgt ut bildet «Stemmen» til årets festivalplakat. «Stemmen» er også tittelen på utstillingen. 

– Det blir veldig fint og spesielt å stille ut Regine Hamsuns kunstverk i Hamsund. Publikum kan glede seg til en spennende utstilling i historiske lokaler, sier festivalleder Anita Overelv.   

Litt om årets festival kunstner:

Regine Christianne Hamsun er billedkunstner og skulptør, født i Oslo i 1962. Hun er datter til kunstmaler og forfatter Tore Hamsun og barnebarn til forfatter Knut Hamsun. Regine arbeider med ulike teknikker i olje og akryl på lerret. I tillegg arbeider hun med skulpturer i hvit og svart leire.

Regine Hamsun var plakatkunstner og hadde egen utstilling på Hamsundagene i 2004. Hun er ingen novise i kunstverden og hadde sin første separatutstilling på Galleri Pan i Oslo allerede i 1985. Siden den gang har hun hatt en rekke separatutstillinger i både inn- og utland. Blant annet ved Bharat Bhavan Art Centre i India (2015) og ved Artifact i New York (2016).

Hamsudagene 2022 – 40 år i litteraturens tjeneste!

«Alting går. Stundom går det skjevt» skriver Knut Hamsun i Ringen sluttet. Og det er etter alt å regne, tema for Hamsundagene 2022.

Hamsundagene går av stabelen 4.–6. august neste år. Inntil da skal vi alle bli godt kjent med årets festivalkunstner gjennom intervjuer og samtaler. Stay tuned!

Earlybird-billetter for deg som ikke kan vente

For de som liker å spare penger og å sikre seg plass er det lurt å kjøpe festivalpass nå. Hamsundagene har jule-tilbud på festivalpass ut desember.

Kjøp billett her.

I tillegg får du som festivalgjest 10% avslag på overnatting ved Camp Hamarøy hvis du bestiller før jul. Tilbudet på overnatting varer til 21.desember. 

Da gjenstår det bare for festivalleder Anita Overelv å ønske alle velkommen til en formidabel festival i august, og enn så lenge: Ha en makalaus adventstid!

Regine Hamsun
«Stemmen»
Privat
Regine Hamsun, Knut Hamsuns barnebarn, er festivalkunstner under Hamsundagene 2022.