Bokbad med Vigdis Hjorth

Lørdag 18. september kl.: 18:00.

Bokbad

Velkommen til en litterær aften med bokbad og konsertforestilling.

Kjøp billett her

Hjorth skriver eksistensielle bøker om menneskers vilkår og livsvalg, og har et skarpt blikk for aktuelle temaer i samtiden. Med Hjulskift (2007), Snakk til meg (2010), Tredve dager i Sandefjord (2011), Leve posthornet! (2012) og Et norsk hus (2014) har hun markert seg sterkt som en uredd politisk forfatter. Det store gjennombruddet kom med Arv og miljø (2016), som ble både kritikerfavoritt og en stor salgssuksess. I 2018 kom Lærerinnens sang, en roman om å bli grundig rokket i sin selvforståelse.

Hennes siste bok Er mor død (2020) fikk svært god mottakelse og ble nominert til Brageprisen og Subjektprisen. Romanen er også nominert til Kritikerprisen og Ungdommens Kritikerpris.

Hjorth møter Nordis Tennes til samtale.

Hjorth er, sammen med Jørn Simen Øverli, Ruth Wilhelmine Meyer og Espen Leite, en av utøverne i konsertforestillingen Bertolt Brecht: Tilbud og etterspørsel.

Bertolt Brecht (1898-1956) ville revolusjonere teateret og verden, han greide det første om ikke det andre, men var og er en inspirator for mennesker som vil bruke kunsten til å kritisere makta: Fra Jens Bjørneboe til Elfriede Jelinek. Han har hatt innflytelse på så ulike diktere som Gunnar Ekelöf, Inger Hagerup, Halldis Moren Vesaas, Georg Johannesen og Jon Fosse.