Vernissasje: «Nervenes poesi»

Velkommen til utstillingsåpning lørdag 29. mai kl.: 12:00 i Æventyrsalen.

Arrangement

En ny utstilling venter på deg i tårnbygget i sommer, inspirert av Hamsuns interesse for nervevirksomheter, sinnsbevegelser og underlig oppførsel.

Utstillingen åpnes lørdag 29. mai kl.: 12:00 i Æventyrsalen på Hamsunsenteret. 

OBS: Vi har begrenset plass og gjester som ønsker å delta må melde seg på innen fredag 28. mai kl.: 12:00 til nordis.tennes@nordlandsmuseet.no

Helt fra starten av Hamsuns litterære gjennombrudd i 1890 markerte han seg som en forfatter med interesse for det enkelte menneskes individuelle sinnsliv og særtrekk. Nærmere bestemt for det moderne menneskets psykiske eiendommeligheter. Hamsun tok med seg denne interessen gjennom hele sitt forfatterskap.

Annen moderne kunst tematiserer det samme på sine måter, og det utnytter vi i sommerens utstilling: Et utvalg nyere kunst fra samlingene til Nordnorsk Kunstmuseum møter et utvalg tekster av Hamsun. Ikke som kunstnerisk illustrasjon av tekstene; kunstverkene er likestilte og inngår i ulike slags dialoger med hverandre.

Kan Hamsun tilføre nye perspektiver på kunstverkene? Kan kunstverkene åpne nye forståelser av Hamsuns litteratur? Kom, se, lytt, les, opplev og finn dine svar! Utstillingen befinner seg i 3. og 4. etasje på senteret, står fra 29. mai til 30. september 2021. 

Utstillingen er et samarbeid mellom Hamsunsenteret og Nordnorsk Kunstmuseum.