Tekst møter kunst: Nervenes poesi

Opplev en helt ny utstilling i Hamsunsenteret. Fra 1. juni-31. september.

Ny utstilling

En ny utstilling venter på deg i tårnbygget i sommer, inspirert av Hamsuns interesse for nervevirksomheter, sinnsbevegelser og underlig oppførsel.

Helt fra starten av Hamsuns litterære gjennombrudd i 1890 markerte han seg som en forfatter med interesse for det enkelte menneskes individuelle sinnsliv og særtrekk. Nærmere bestemt for det moderne menneskets psykiske eiendommeligheter. Hamsun tok med seg denne interessen gjennom hele sitt forfatterskap.

Annen moderne kunst tematiserer det samme på sine måter, og det utnytter vi i sommerens utstilling: Et utvalg nyere kunst fra samlingene til Nordnorsk kunstmuseum møter et utvalg tekster av Hamsun. Ikke som kunstnerisk illustrasjon av tekstene; kunstverkene er likestilte og inngår i ulike slags dialoger med hverandre.

Kan Hamsun tilføre nye perspektiver på kunstverkene? Kan kunstverkene åpne nye forståelser av Hamsuns litteratur? Kom, se, lytt, les, opplev og finn dine svar! Utstillingen befinner seg i 3. og 4. etasje på senteret, står fra 29. mai til 30. september 2021. 

Utstillingen er et samarbeid mellom Hamsunsenteret og Nordnorsk Kunstmuseum. 

Disse kunstnerne har verk med i utstillingen:
Bjarne Holst
Børre Sæthre
Espen Gangvik
Gabriel Kvendseth 
Hanne Friis
Håkon Bleken
Inger Sitter
Iver Jåks
Marit Følstad
Roar Werner Eriksen
Åse Dommersnes

  

 

 

 

 

 

 

Martin Losvik
Martin Losvik
"Transcube # 09-17" / Espen Gangvik (gulv) "Trooper Play No. 4, 7 og 13" / Børre Sæthre (vegg)
Martin Losvik
"Minne" / Åsne Dommersnes (monter) "Individ-rom" / Ivar Jåks