Minneord: Kirsten Hedvig Rasmussen

Vi leste med stor sorg i dag at Kirsten Hedvig Rasmussen er død, hun døde den 20. januar.

Vi som arbeider på Hamsunsenteret har fått et nært forhold til henne i løpet av de årene som er gått siden senteret åpnet. Hun var en viktig støttespiller for Hamsunsenteret fra første dag og donerte over en årrekke en stor og verdifull samling fagbøker til senteret som utgjør en vesentlig del av vårt fagbibliotek. I tillegg har hun og Gert generøst donert kunst, dokumenter, og Hamsun-bysten som står ved inngangen til Hamsunsenteret.

Kirsten Hedvigs entusiasme og glede over Knut Hamsuns forfatterskap var veldig inspirerende for vårt Hamsun-arbeid. Hun var en kunnskapsrik person, og for en del Hamsun-relaterte spørsmål visste vi at dette skal vi spørre Kirsten Hedvig om.

Sammen med Gert tok hun den lange turen nordover fra Danmark eller Tyskland til Hamarøy hvert annet år til Hamsundagene, og også oftere, og gjensynet med de to var alltid så hyggelig.

Vi kommer til å savne Kirsten Hedvig dypt. Vi vil alltid huske hennes varme smil, hennes evne til å være fullt og helt til stede for den hun snakket med, og hennes levende interesse for musikk, litteratur og kunst som virket så inspirerende tilbake på oss. Nå skulle hun og Gert dele pensjonisttilværelsen, vi tenker med stor medfølelse på Gert som skulle få så lite av den tiden sammen med sin kone.

En varm takk for alt Kirsten Hedvig betydde og gav, fra Hamsunsenterets ledelse og ansatte.

 

Kirsten Hedvig ved bysten av Knut Hamsun i Hamsund.
Bysten som står ved inngangen til Hamsunsenteret ble donert av Kirsten Hedvig og hennes mann Gert.