Hamsundagene 2020 program

Hamsundagene og 100 år siden Nobelprisen.

Hamsundagene 2020
Kjøp billett

Velkommen til årets program for Hamsundagene 2020.

Det er i år 100 år siden Knut Hamsun mottok Nobels litteraturpris og det er en fin anledning til å treffes på festival i Hamarøy. Jubileum er viktig, Hamsun er viktig og fine kulturelle treffpunkter LIVE sammen med andre er viktig! Som en start kan du lese om Hamsundagene 2020 her. Programmet presenteres i grove trekk. Det kommer mer program etter hvert, også for barn og unge.

Nobel-måltidet: "Tykk av ære og rikdom!"

Programmet for 2020 er korona-tilpasset med mye tilgjengelig antibac, noe mindre kapasitet i Æventyrsalen på grunn av 1 meters-distansen og veldig god og trygg stemning. Og det blir mye superfint å få med seg! Et av høydepunktene du bør få med deg på festivalen er Hamsunsenterets Nobel-måltid. Ta med en venn eller ni og book deg inn i Hamsuns Nobelpris-verden. All mat inspirert av det måltidet som ble servert i Stockholm10.desember 1920. Du møter Marie og Knut Hamsun, og andre prominente gjester.

Velkommen til bords, book HER

Dag 1: Tirsdag 4/8 Knut Hamsuns Fødselsdag! 

Vi starter i Æventyrsalen på Hamsunsenteret med offisiell åpning. Vi kan avsløre at forskningsleder ved Hamsunsenteret Alvhild Dvergsdal skal holde et foredrag om "Hamsun og Nobelprisen". Det blir vernissasje på utstillingen til festivalkunstnerne Johan Reisang og Ela Buria. Vi byr sågar på premiere av forestillingen "Livet fortalt". Og avslutter, som vi kommer til å gjøre hver kveld, med disko-DJ og festival-mingle i Kafé SULT. 

Dag 2: Onsdag 5/8: Boksamtaler og hvorfor Hamsun? 

Nina Lykke og Martha Breen er noen av de fantastiske forfatterne du møter på denne dag. Vi har utfordret alle våre festival-forfattere til å si noe om sitt forhold til Knut Hamsun. Vi setter de derfor sammen på enden av dagen hvor de alle skal avsløre hvilken betydning Hamsun har hatt for deres forfatterskap og virke. Og det blir konsert og selvsagt Festival-mingle. 

Dag 3: Torsdag 6/8: Prisvinner, mørk kulturhistorie og Lulesamisk identitet i litteraturen.

Hamsundagene inviterte tidligere (før pandemien!) selveste Bob Dylan å være stedfortredende prisvinner i Knut Hamsuns fravær. Vi har ikke hørt fra Herr Dylan, og vet at det er nærmest umulig å komme seg ut eller inn i USA nå. Derfor har vi funnet en "stand in" og en fullverdig en; Kjersti Anfinnsen. Vinner av Havmannprisen 2020. Vi er veldig glade for at hun kommer til oss i år. Anfinnsen har ikke bare vunnet priser, hun har også skrevet artikler om hvor lite medieoppmerksomhet litteratur fra Nord-Norge får i pressen. Mer om dette i morgen. Vi skal snakke om samisk indentitet i litteraturen. Og vi skal snakke om hvor Nobelmedaljen til Hamsun kan ha tatt veien. Vi får også med oss det mørket som nazistene tilla litteraturen i Norge under krigen.

Dag 4: Fredag 7/8: satire og fest, men først litt alvor og kos! 

Vi treffer tegneserieskaper Ane B. Solvang som debuterer som romanforfatter i år. Det blir debatt når Nordnorsk litteratur taler med for lav stemme! Vi har utfordret et forlag fra Harstad, Utenfor Allfarvei til å sette sammen et panel som skal belyse "den litterære utfordringen i Nord" og kanskje finner de gode løsningene! En ting er sikkert, hvis ingen sier noe så skjer det heller ikke noe! Det vet vår siste act ut, NORDTING en del om. Det kan bli veldig gøy når Nordting entrer Æventyrsalen med sine oppover-spark og satiriske betraktninger. Før Nordting tar scenen skal vi bli ennå bedre kjent med folkeopprørereren og visekongen, Jack Berntsen. På tampen av kvelden og inn i natten er det DJ Kassett som skal få oss i god feststemning. Kassett er en avspillingsenhet som på et vis er forløper til CD-en som er forløper til mp3-filer og Spotify, ja også er det vinylen oppi det hele. I iallfall, DJ Kassett spiller opp til dans med kassetter, hva er vel bedre enn det!

Hamsundagene forbeholder seg med dette retten til å endre, legge til og trekke fra programmet som det måtte forekomme seg. Det er utfordrende tider som vi alle vet, og det skjer stadig ting. Men hold ut, alt blir bra!

 

Oppdateringer kommer!

Vennlig hilsen festivalsjef Anita Overelv

 

Program Hamsundagene 2020

Knut Åserud
Kjersti Feldt Anfinnsen
Festivalforfatter og Havmannpris-vinner
Ernst Furuhatt
Nobel-måltidet
Tykk av ære og rikdom
Morten Brun
Marta Breen