Hamsunsenteret går LIVE i koronatiden

Hamsunsenteret er det nasjonale senter for Nobelprisvinner Knut Hamsuns liv og forfatterskap. Koronaviruset skal ikke få sette en stopper for at vi skal utføre vår gjerning.

Hamsunsenteret starter opp med live-streaming av våre formidlingstilbud. Her vil vi by på både strikk & lytt, litteratur – og arkitekturvandring i tårnet – Live! Vi skal også sende ulike foredrag med temaet Ting du ikke viste du ville vite om Knut Hamsun. Hele påsken skal vi ha daglige opplesninger fra en av Hamsun mest sjelsettende verker, som er både kriminelt romantisk og dramatisk, nemlig Pan

Fredag 27. mars har vi premiere på Strikk&Lytt Live-stream fra Hamsunsenteret.

Vi leser utdrag fra Hamsuns bok Svermere som er opphavet til filmen Telegrafisten, for de som har sett den. Med oppstart i uke 14, kommer klassikerne arkitektur- og litteraturvandring på programmet. Disse vandringene går hver tirsdag og torsdag, til vi igjen åpner dørene for publikum.

Det er så mye flott som skjer med live-stream-konserter i hele landet. Vi tror det er viktig å samles rundt felles kulturopplevelser, også når det ikke innebærer fysisk oppmøte. Litteratur maner frem egne bilder, stemninger og følelser. Selv om lesing vanligvis er en introvert øvelse, tror vi det kan være godt for psyken og velværet til folk i disse isolasjonstider, å lytte til bok sammen med andre i det virituelle rommet. Bare vissheten om at flere er med på det samme, gjør at man føler seg bedre og får en fornemmelse av fellesskap og kollektivitet. I tillegg, kan man jo chatte live med de andre som lytter. Vi gleder oss og ønsker alle virtuelt velkommen til litterære lykketreff på Hamsunsenteret LIVE!

I tiden mellom vandring og foredrag, inviterer vi til smått og godt, funfacts og stories om av og med Hamsun. vi byr på konkurranser hvor du kan vinne fine premier som billetter, bøker og annet fint fra Hamsunsenterets museumsbutikk. Det gjelder bare å følge med på hamsunsenteret.no og sosiale medier som facebook og Instagram.

Lenke til facebook: facebook.com/hamsunsenteret