«Livet fortalt»: Forestillinger og skrivegrupper AVLYST

Gjennom prosjektet «Livet fortalt» skal personer fra ulike grupper og aldre i Hábmer / Hamarøy kommune skrive tekster som skal bli en forestilling med skuespillerne Rebekka Nystabakk og Marius Lien.

Mihá kulturfest

MIHÁ KULTURFEST OG FORESTILLINGEN «LIVET FORTALT» ER AVLYST. 

– Jeg har alltid vært fascinert av historiene til helt vanlige mennesker som lever tilsynelatende vanlige liv. Og jeg har lenge hatt lyst til å skape en forestilling med slike fortellinger på en scene. Sier nestleder ved Hamsunsenteret og initiativtaker Solveig Hirsch.

Alle liv og alle historier har sitt unike preg. Alle stemmer er viktige i felleskapet og det er disse stemmene som skal løftes fram i prosjektet. At det er kommunesammenslåing og nye tider utgjør en god ramme for prosjektet. Fortellinger binder oss sammen og gjennom fortellinger blir vi kjent og kan vise hvem vi er.

– Hamsunsenteret er et litterært senter og vi jobber mye med fortellinger. Hamsunsenteret og kulturskolen har satt sammen to skrivegrupper med skrivelystne fra hele Hábmer / Hamarøy: En gruppe med unge  - og en med godt voksne skrivere. Felles for alle deltagerne er at de har noe de vil fortelle med utgangspunkt i livshendelser, minner, drømmer eller engasjement.

Etter tre skrivekurs møtes alle deltagerne til et deleverksted hvor de leser og deler tekstene sine med hverandre. Her deltar instruktør Andreas Altermark fra Sceneinstruktørordningen i Nordland. Sammen med skuespillerne Rebekka Nystabakk, kjent fra NRK-serien «Twin», og Marius Lien, kjent fra NRK-serien «22. juli» tar han over tekstene for å lage en forestilling med utgangspunkt i dem.

Forestillingen spilles 26. mars klokken 19.00 på hamsunsenteret, i tillegg spilles det en skoleforestilling på dagtid.

«Livet fortalt» er et samarbeid mellom Hamarøy kulturskole, Hamsunsenteret, Mihá Kulturfest og sceneinstruktørordningen i Nordland. Hirsch leder skrivegruppene sammen med Stine Braseth Ellingsen, Hábmer / Hamarøy kulturskole og Alvhild Dvergsdal, Hamsunsenteret.