Hamsunsenteret til bokmessen i Frankfurt

15. oktober reiser Hamsunsenteret og Norsk Litteraturnettverk til verdens største og viktigste bokmesse i Frankfurt.  

Hamsunsenteret er ett av 14 litterære museer i Norge som representerer hver sine forfattere. Sammen utgjør museene Norsk Litteraturnettverk.

Nettverket reiser til bokmessen for å formidle den klassiske litteraturen fra Norge, men også for å markedsføre våre litteratursentre som attraksjoner og reisemål for utenlandske kulturturister.

Norge er gjesteland

Norge er gjesteland under årets bokmesse. Målet er å fremme norsk litteratur i Tyskland og internasjonalt. Norge har en egen paviljong for norsk samtidslitteratur. Her vil store forfattere som Karl Ove Knausgård, Vigdis Hjort, Maja Lunde og Agnes Ravatn møte publikum og snakke om norsk litteratur.

Knut Hamsun, Henrik Ibsen, Sigrid Undset og Alexander Kielland er blant klassikerne som frontes på standen til Norsk Litteraturnettverk.

– Dette er den største kultursatsingen som er gjort utenfor Norge, og det er en satsing på litteratur. Derfor er det veldig spennende å få lov til å være en del av det, sier produsent på Hamsunsenteret, Anita Overelv.

Nye utgivelser av Hamsun

Hamsun har gjennom tidene vært en populær forfatter i Tyskland. I høst lanserte det tyske forlaget Ullstein Buchverlage fire opptrykk av Hamsuns romaner Victoria, Markens grøde, Mysterier og På gjengrodde stier.

Bokmessen finner sted hvert år i Frankfurt, i den tyske delstaten Hessen. Det er verdens største litteraturmesse og har røtter tilbake til 1400-tallet.