Hamsunsenteret får sin egen joik

Det blir verdenspremiere på en unik joik gitt til Hamsunsenteret. Svein Schultz kommer hjem med et kortreist, musikalsk stjernelag. Heges berømte arktiske tapas skal nytes hele kvelden, og arkitekt Steven Holl kommer også. Det er jubileumsfest i Hamarøy!

Hamsunsenteret får sin egen joik. Som første litteraturmuseum i Nord, ja kanskje i hele verden.

Tredje august 2019 skal det jubileres på Hamsunsenteret med fest i hele senteret. Siden åpningen 4. august 2009 har hen stått der, denne loddrette frekkheten midt i landskapet og nå skal det endelig feires 10-årsjubileum. Forfatter Knut Hamsun hadde en noe ambivalent og til tider rasistisk fortelling om samer. Det er derfor med stor glede vi kan presentere joiker Kalle Urheim som har fått oppdraget og skal ha urfremføring på selveste jubileumsdagen.

Hamsunsenteret har hatt flere samarbeid med artisten Kalle Urheim. Sist med solidaritetskonserten "Mihá" i 2018 hvor Urheim var idèskaper og ildbærer. På Hamsundagene i 2016 hadde Kalle urfremføring av debutplata "Ruodjo" til terningkast 6 i Avisa Nordland. Og i Sámi Grand Prix 2019 ble han nr 3.  

 

Svett, trangt og groovy helt på toppen.

Smått legendariske Hamarøygutten, Svein Schultz fikk spørsmål om han kunne finne på noe musikalsk gøy til 10-årsjubilanten. Schultz tryller frem et stjernelag som skal groove hele natta.

- Dette blir den mest funky formidlinga vi har hatt noen gang. Hamsun er hot, men dette blir super-hot! sier produsent Overelv fornøyd. Funk-master Svein Schultz har med seg et kortreist superteam som for anledningen bærer navnet «Ltn Glahns Only Dart Club Band» og består av Johannes Fauchald på gitar, Anders Skoglund på trommer, Paul Steinar Samuelsen på perkusjon, Tor-Egil Braseth på keyboard, Anders Øgsnes på gitar og selveste funk-dronninga England Brooks på vokal. - Det blir svett, trangt og groovy og garantert fritt for slepne ballader, forsikrer Schultz. Fra midnatt til de sene timer skal de sørge for at vi alle får dansa og svetta på toppen av Hamsunsenteret.

 

Heges Matopplevelser leverer arktisk tapas.

Vi kan kalle det en tradisjon at Hege Ruud kommer innom og lager mat-magi på Hamsunsenteret. På jubileumsfesten serverer hun arktisk tapas hele kvelden. Her med noen utdrag fra menyen pannestekte klippfiskkaker med granskudd pesto og gulrotmarmelade; filet av elg med sylta rødløk; lefseruller med skjærgårdslaks og ferskost; potetlefser, Kje og Kvita ost på vaffelhjerte med rabarbrachutney og nøtteboller med og uten ost. Alt er supergodt, hjemmelaga og kortreist. En vill mat-fest.

 

Kortreist og regional mat og kunst

Hamsunsenteret satser på regional og kortreist kvalitet både på mat og kulturelle innslag. Vi har så mye bra å by på i vår region at det skulle være unødvendig å måtte stadig importere «råvarer» og kunst fra fjerne steder. I tillegg til mat, joik og funk kan vi by på spellemannsprisvinner Ingeborg Oktober og veteranene Blått Drivgods med platedebut. Og sist men ikke minst, arkitekt-superstjernen Steven Holl. Han er vår eneste langreiste kunstner. Holl skal bidra med et eget foredrag i forkant av jubileumsfesten. Og hvem vet, vi satser på at han også holder ut i de små, funky timer på toppen av Hamsunsenteret. Festen starter kl 20.00. Foredrag til Steven Holl er kl.: 15:30 og varer til 17:00 på Hamsunsenteret 3. august. 

Festen starter allerede fredag 2. august og vi avslutter søndag 4.august: 

Link og billetter til SULT - Live og førboksnakk 2. august finner du HER

Link til gratis familiearrangement på Tunet 3. august finner du HER

Link og billetter til Steven Holls foredag 3. august og samtalen mellom Åslaug Vaa og Arne Andre Solvang er HER

Link til gratis-arrangement på Hamsund 4. august, ved Barndomshjemmet finner du HER

Billettlink til alle arrangement HER

Kalle Urheim
Svein Schultz
England Brooks