Susanne Lundeng spiller i Æventyrsalen

Susanne Lundeng trio spiller konsert i Æventyrsalen torsdag 13. juni.

Torsdag 13. juni vender fiolinisten Susanne Lundeng tilbake til Hamsunsenteret for tredje gang. Hun har tidligere spilt på åpningen av utstillingen i senteret i 2010 og har også holdt konsert i Kafé SULT, men det er første gang hun spiller i husets storstue; Æventyrsalen. Det blir også gjort videoopptak av konserten.

Som ung kjøpte hun Hamsuns samlede verker på avbetaling mens hun gikk på gymnaset. På den tiden var det Hamsun og Vesaas hun var mest begeistret for.

– En ting man lærer av å skrive tekster selv, er at det er en kunst. Hamsuns litteratur former språket og mentaliteten vår, dette er en effekt av poesien. Hamsun bruker poesien presist og slående, sier Lundeng.

Susanne Lundeng fra Bodø er felespiller, folkemusiker og komponist, og anses som en av nordnorsk folkemusikks fremste tradisjonsbærere. Med sin frisinnede og ukonvensjonelle blanding av tradisjonell folkemusikk og moderne samtidsuttrykk, skaper hun med sin fiolin, en helt egen, personlig og karakteristisk sound. Musikken er preget av den nordnorske naturen og kulturen hun har vokst opp med, men også av en kunstnerisk vilje og særegen skaperkraft som springer ut fra henne selv. I 2016 vant hun Spellemannsprisen i klassen folkemusikk/tradisjonsmusikk, og hun har tidligere blitt tildelt blant annet Folkelarmprisen, Ole Vig-prisen og Nordland fylkes kulturpris.

Lundeng ser frem til å spille i Æventyrslaen sammen med Nils-Olav Johansen (gitar) og Erik Nylander (trommer). Med seg har de lydtekniker Ola Kvernberg.

 

 

 

 

Ingvil Skeie Ljones
Thomas Sjøen