«Høytlesningskonserten SULT»

Premiere på Festspillene i Nord-Norge lørdag 29. juni kl.: 12:00 og samme dag på Hamsunsenteret kl.: 20:00.

 «Høytlesningskonserten SULT» har premiere under Festspillene i Nord-Norge lørdag 29. juni kl.: 12:00 og på Hamsunsenteret samme dag kl.: 20:00. 

«Sult» regnes som banebrytende innen moderne litteratur. Det er en sprø tekst om en ung, intens og på mange vis, sulten mann. Boka starter med de berømte åpningsordene: «Det var i den tid jeg gikk omkring og sultet i Kristiania, denne forunderlige by som ingen forlater før han har fått merker av den ...» Du får romanen på 40 minutter omsluttet av melodiøs elektronika som sanseforsterker.

– Høytlesningskonserten tar utgangspunkt i scener som er sentrert rundt skam og stolthet. Dette viser hvor menneskelig Sulthelten faktisk er. Vi ønsker å beholde kompleksiteten i litteraturen, samtidig som vi gjør den mer tilgjengelig, sier Solveig Hirsch, formidlingsleder ved Hamsunsenteret.

Konserten er støttet av Bokåret 2019 og er en del av Hamsunsenterets 10-årsfeiring. 

Prisbelønt konsept

«Høytlesningskonserten SULT» er den andre høytlesningskonserten fra formidlingsavdelingen på Hamsunsenteret. Vi vant i 2018 prisen for Årets formidlingskonsept med bidraget «Markens grøde – en høytlesningskonsert» på Det nasjonale museumsmøtet 2018. I finalen deltok syv ulike museumskonsepter, og Hamsunsenteret gikk seirende ut sammen med «Eidsvoll 1814».

Ønsker å nå nye målgrupper

Tekstutvalget har blitt til i et tett samarbeid mellom musiker og formidlere.

– Vårt utgangspunkt har vært det såkalte «Sultfragmentet», teksten som Hamsun ga ut anonymt, og som etter hvert utviklet seg til gjennombruddsromanen «Sult». Målet har hele tiden vært å skape en god lytteropplevelse der Hamsuns tekst kommer til sin rett. Vårt ønske er å nå nye målgrupper, og vise hvor nyskapende «Sult» var og fortsatt er i dag, sier Hirsch.

Sammen med formidler Annelise Grindheim og musiker og komponist Rakel Nystabakk har hun utviklet senterets andre høytlesningskonsert.

Trioen har bred erfaring fra Scenekunst - og formidlingsfeltet og en sterk felles interesse for tekst - og historiefortelling.

– Det er interessant å komme innunder huden på en roman gjennom å nærlese og formgi den, sammen andre kunstnere, sier Annelise Grindheim.

Spilleplan:

Lørdag 29.juni kl.: 12:00 Festspillene i Nord-Norge, Harstad, Ludo. PREMIERE!

Lørdag 29. juni kl.: 20:00 Hamsunsenteret, Hamarøy.

Lørdag 2. august kl.: 19:00 Hamsunsenteret, Hamarøy.