Hamsunsenteret 10 år: Jubileumsprogram!

Velkommen til kulturfest, foredrag, konsert og feiring av det skjeve tårnet på Hamarøy!

I år er det 10 år siden Hamsunsenteret stod ferdig. Mye er blitt sagt og skrevet om Steven Holls karakteristiske bygning. Den svarte tårnbygningen på Hamarøy har engasjert og provosert helt fra man begynte å snakke om et senter for Knut Hamsun på 1980-tallet. 

Det tok hele 16 år fra arkitekten Steven Holl la frem de første skissene av Hamsunsenteret til tårnet stod ferdig på Hamarøy. Veien var kronglete og lang, og mange var kritiske til både plasseringen, utseendet og ikke minst at landsforæderen Knut Hamsuns skulle få et eget senter. Prislappen, som til slutt endte på 142 millioner, var i meste laget, mente mange. Men det var flere som ville ha et Hamsunsenter. Sterke krefter både nasjonalt, og ikke minst lokalt, jobbet iherdig for at senteret skulle bli en realitet. Og det ble det. I 2019 feirer vi 10 år som Norges mest omdiskuterte bygg.

Hamsunsenteret markerer jubileet med blant annet en egen utstilling som tar for seg tiden før senteret stod ferdig. Arkitekten Steven Holl vender tilbake til Hamarøy for å holde et foredrag om det han selv har omtalt som hans mest betydningsfulle bygning». Vi får besøk av tidligere fylkeskultursjef i Nordland fylkeskommune Aslaug Vaa. Vi inviterer også til kulturfest i tårnet med mat, musikk og andre forfriskninger.

Jubileumsprogram

Fredag 21. juni kl.: 19:00 Åpning jubileumsutstilling, Hamsunsenteret.

Lørdag 29. juni kl.: 12:00 Premiere «Høytlesningskonserten SULT», Festspillene i Nord-Norge.

Lørdag 29. juni kl.: 20:00 «Høytlesningskonserten SULT», Hamsunsenteret.

Jubileumshelgen 3. – 4. august:

Fredag 2. august kl.: 20:00 «SULT Live» og boksamtale med forfatter Martin Ernstsen, Hamsunsenteret, Æventyrsalen. Billetter kjøpes HER

Lørdag 3. august kl.: 11:00 – 15:00 Kulturfest for hele familien på Tunet, Hamarøy bygdetun. Arrangementet er gratis for alle. Se eget program HER

Lørdag 3. august Kl.: 14:00 – 17:00 Hamsunsenteret 10 år: Jubileumsforedrag med arkitekten Steven Holl og samtale mellom tidligere fylkeskultursjef i Nordland fylkeskommune, Aaslaug Vaa, og direktør ved Hamsunsenteret, Arne André Solvang, Æventyrsalen, Hamsunsenteret. Kjøp billetter HER

Lørdag 3. august Kl.: 20:00 – 02:00 Jubileumsfest i tårnet med konserter, arktisk tapas og kulturelle lykketreff, Hamsunsenteret. Billetter kjøpes HER.

Søndag 4. august: Markering av Knut Hamsuns 160-årsdag, Knut Hamsuns barndomshjem, Hamsund. Kl.: 12:00 Kransenedleggelse ved bysten av Knut Hamsun. Kl.:13:00 Tale for dagen ved Knut Hamsuns barndomshjem. Arrangementet er gratis for alle. 

Sjekk ut Hamsunsenterets Facebookside for utfyllende og detaljert program per arrangement.

Med forbehold om endringer. Følg med på nettsiden og vår Facebookside for mer informasjon!

Ernst Furuhatt
Arkitekten Steven Holl på åpningen av Hamsunsenteret 4. august 2009.