Strikk og lytt på verdens bokdag

Hamsunsenteret og Hamarøy bibliotek markerer verdens bokdag og Bokåret 2019.

Tirsdag 23. april er det verdens bokdag og dagens markeres over hele verden med små og store arrangementer. I år markeres kanskje dagen litt ekstra, da 2019 er utpekt til å være det store bokåret i Norge.

På denne dagen inviterer Hamsunsenteret og Hamarøy bibliotek til Strikk og lytt i Kafé SULT på Hamsunsenteret. På den litterære menyen står høytlesning av Karen Blixens kjente langnovelle «Babettes gjestebud». Handlingen i novellen er lagt til Berlevåg i Finnmark og handler om Babette som er på flukt fra det revolusjonære opprøret i Paris på 1870-tallet.

Strikk og lytt er et konsept som rett og slett går ut på at man tar med seg strikketøy, eller håndarbeid av andre slag, og sammen med andre lytter til opplesning av tekst. Konseptet har blitt populært i andre deler av landet, og arrangeres nå for første gang på Hamsunsenteret. Arrangørene planlegger flere Strikk og lytt-kvelder i løpet av året.

Kafé SULT serverer forfriskninger og herligheter, og det legges opp til en trivelig stund med høytlesning og strikking. Kveldens opplesere er Lars Magnus Krogh Utne (litteraturformidler, Hamsunsenteret), Anita Overelv (produsent, Hamsunsenteret), Solveig Hirsch (formidlingsleder, Hamsunsenteret) og Mari Hopland (biblioteksjef, Hamarøy kommune).

Bokåret 2019 er en nasjonal feiring av boka, lesing og leserne som foregår gjennom hele året. I år er det 500 år siden de to første norske bøkene ble trykket. Norge er også vertskapslandet under den store bokmessen i Frankfurt, hvor Hamsunsenteret vil være representert.

 

 

Tennes
Lars Magnus Krogh Utne, Anita Overelv, Mari Hopland og Solveig Hirsch er klare for Strikk og lytt p?