Sesongåpning 2019

Vi inviterer til en varm og hektisk vinter på Hamsunsenteret i Bokåret 2019.

Hamsunsenteret åpner vintersesongen 1. februar, og har mye spennende lokale, regionale og nasjonale kulturelle herligheter å by på.

Åpningskonsert, plateslipp og ny utstilling. Fredag 1. februar blir det konsert i Æventyrsalen. Artisten Erling Ramskjell, også kjent som Æ, har vært i studio og spilt inn ny plate; «Kaospraksis». Vi har gleden av å være første scene hvor han spiller denne for verden. Med seg har han perkusjonist Harald Skullerud. Skullerud har tidligere spilt med blant andre Niko Valkepää, Mari Boine, Jon Balke og Inga Juuso. Erling og Harald er for første gang på samme scene. Det er nærmest som en ur-fremføring å regne!

Og samme dag kan du nyte vår nye utstilling i 4 etasjer! En rekke kunstnere, blant andre Håkon Bleken, Unni Askeland og Benjamin Bergman. Felles for disse er at de alle har malt bilder inspirert av Knut Hamsuns forfatterskap. Denne unike samlingen har Hamsunsenteret fått fra Sparebank1 Nord Norge. Kom på vår vernisage 1. februar og oppdag bildene sammen med hele historien. Kafe Sult har også noen nye, deilige smakebiter på gang på selveste åpningsdagen.

Kino-matinè og suppesøndag. I anledning Bokåret 2019 (500 år siden den første boka ble trykket i Norge, red.am), byr Hamsunsenteret på kino-matinè hver 3. helg. Vi vet det kan være travelt å få lest alle de bøkene man skulle ha lest. Derfor tar vi snarveien via filmens vidunderlige verden. Hver tredje søndag kan du komme på Hamsunsenteret og nyte suppe og en stykk Hamsun-relatert film, hvor vi spanderer filmen. Første film ut er «Viktoria» allerede første søndag i februar, kl 16:00. Filmene vises i Æventyrsalen på stort lerret.  

Kafe Sult kommer med ny meny. I løpet av vinteren skal det tas mange smaksavgjørelser i Kafe Sult. Kafesjef Alfred inviterer til smakskvelder hvor du kan være med som «testgjest». Og vi jobber videre med Suppe-helg. Beste suppen i Nord-Salten, det er i alle fall sikkert. Det kommer mange gode overraskelser både flytende og på fat, for store og for små. – I anledning 10 årsjubileet for Hamsunsenteret skal vi strø lite glitter øver Kafe Sult med cocktails, marsipankaker og varm kakao i världsklass, lover kafesjef Alfred.

Illusjoner, dukketeater og russerevy. Det er mye, variert og allsidig vinterprogrammet på Hamsunsenteret. Nordland teater kommer med «Fuglane» av Vesaas og «Kollektivt selvmord» av Arto Paasilinnas. Det Samiske Nasjonalteateret Beaivvàs kommer med «Kvinnerommet» og Figurteateret kommer med «Yana og den avskyelige snømannen». I tillegg er det UKM, kulturmønstring for barn og unge i Hamarøy og selvsagt Russerevy, tradisjon tro. Som om ikke det er nok kan vi også glede oss til lunsjopera; Etn/O/pera, et helt unikt prosjekt. Også, litt uten-om-det-vanlige, Alexx Alexander, en av verdens fremst illusjonister kjent fra «Norske talenter» kommer til Æventyrsalen med sin magi.     

Æventyrsalen og Kafe Sult skal gjennom hele 2019 være hele Hamarøys kultur – og aktivitetsstue. Alle dager byr vi på ulike kulturuttrykk, god mat og drikke. Det vi har presentert her, er kun programmet frem til påske. Bygdekinoen går som normalt en gang i måneden. Vi gleder oss og håper du gjør det samme. En spennende og kulturelt hektisk vinter er hva vi trenger for å holde varmen og gløden i mørketida.

Ved å ta kontakt med Kafe Sult kan du melde deg på vår Nyhets SMS. Her får duy ukentlige tilbud og info om nyheter og arrangementer. En kjapp (gratis) SMS som garantert gir glede og økonomiske rabatter. 

Følg oss på Facebook og Instagram for oppdateringer, arrangementer og nyheter.