Årets festivalutstilling

Annelise skulle bare ha sommerjobb, i 2017...så ble det festivalutstilling i tillegg.

Hamsundagene 2018

Festivalkunstner Hamsundagene 2018

Annelise Grindheim (1986), født og oppvokst på vestkysten av Norge, i bygden Etne. Med en interesse for å uttrykke seg kreativt, ble skuespilleryrket et naturlig valg. I et tiår jobbet hun i teaterverdenen som skuespiller, regissør og instruktør. Sistnevnte bragte henne til Italia og Hellas, og The Aegean Center for the Fine Arts. Her oppdaget hun sin interesse for maling. Annelise har en klassisk kunstutdanning og har gjennom oljemaling funnet en ny måte å fortelle historier på. Forholdet til den norske naturen resonerer dypt i hennes malerier, inspirerer henne til å fortsette å arbeide og gir henne impulsen til å skape.

Etter flere utstillinger i Hellas og på Vestlandet gjør hun nå sin Nordlandsdebut som festivalkunstner under Hamsundagene. Festivalgjestene kan forvente å se oljemaleri med gestiske penselstrøk som er livlige og rike på farge.

«Mine bilder reflekterer min tilknytning til sted og mennesker. Etter å ha bodd på Hamarøy et år bærer maleriene tydelig preg av den fasinerende, forlokkende og mystiske nordlandsnaturen. Påvirket av de store kunstnerne fra fortiden, min bakgrunn i teater og naturen, er mitt kunstnerlige virke summen av mine opplevelser, og jeg prøver å la respons til det jeg ser og føler ta form uten for mange restriksjoner. For meg betyr det å male å utforske og søke etter den rette stemningen.» Sier Grindheim om sitt eget uttrykk.

Annelises utstilling har vernissage onsdag 1. august kl 16:00. Glenn Erik Haugland skal åpne utstillingen.

Utstillingen er i underetasjen på den gamle fjøsen på Hamarøy bygdetun, og er åpen fra kl 12:00 til kl 18:00 hver dag. Det er gratis adgang og Annelise vil være til stede stort sett hele tiden. Alle bilder i utstillingen er til salgs.

Til høyre kan du lese intervju med Grindheim i Lokalavisa Nordsalten.

HER kan du se flere av maleriene og følge Annelise på Facebook

Intevju i avisen Nord-Salten side 1

Intervju Side 2