L

Kontaktinfo

Telefon

+ 47 75 50 34 50

E-post:

hamsunsenteret.booking@nordlandsmuseet.no

w

Formidlingsmeny

Opplev verdenskjent arkitektur, bli kjent med et kontroversielt og Nobelprisvinnende forfatterskap - og den spektakulære naturen som inspirerte Knut Hamsun. Hamsunsenteret tilbyr opplevelser i verdensklasse for både grupper og individuelt besøkende.

19.02.201812:45 Nordis Seel Tennes
«Hamsun, Holl og Hamarøy» - arkitekturvandring i Hamsunsenteret

Hvorfor ser Hamsunsenteret ut som det gjør? Utforsk Hamsunsenterets kontroversielle og prisvinnende arkitektur, og bli kjent med de litterære karakterene som har inspirert arkitekten Steven Holl.

Vandringen tar utgangspunkt i arkitekten Steven Holls konsept: "Bygningen som kropp - en slagmark for usynlige krefter". Dette er en formulering hentet fra Knut Hamsuns gjennombruddsroman Sult, en av romanene Holl har tatt utgangspunkt i da han tegnet Hamsunsenteret. 

«Språklige lykketreff» - en litterær vandring i Hamsunsenteret

Hamsun skrev rundt 40 verk i løpet av sitt liv. Vi har valgt ut tre av de mest kjente og kjære romanene: Sult, Markens grøde og Pan og tar deg med på en reise inn i Hamsuns litterære verden mens vi beveger oss gjennom tårnet. 

Litterært måltid: Markens grøde-lunsj

En unik matopplevelse inspirert av Knut Hamsuns Nobelprisroman. Nyt lokale råvarer og litterære smakebiter.

I 1920 fikk Knut Hamsun Nobelprisen for Markens grøde, romanen om Isak og Inger som skaper et liv for seg selv i utmarka i Nordland. Vi forteller og leser, og serverer et velsmakende tre-retters måltid fra Isak og Ingers kjøkken.

Måltidet passer utmerket som en del av et gruppebesøk, en konferanse eller bare fordi man har lyst. 

Markens grøde - en høytlesningskonsert

Knut Hamsuns Nobelprisvinnende roman "Markens Grøde" ble utgitt for 100 år siden og er fortsatt aktuell. I denne høytlesningskonserten har Hamsunsenterets husband valgt ut en sentral fortelling i romanen og komponert stemningsfull musikk til. Vi blir kjent med Inger og Isak som lever og drifter gården Sellanrå, parallelt startes det gruvedrift i kobberfjellet ikke langt fra der de bor, det moderne samfunnet kommer tett på og de blir vitne til gruvedriftens blomstringstid og fall. Seirende tilbake står Inger og Isak, de som forvaltet jorden med omhu.

«Hamsunkvarteret»

Ønsker du å fordype deg i utvalgte temaer fra Hamsuns liv og forfatterskap? Da er «Hamsunkvarteret» et perfekt formidlingsopplegg for deg. Foredragene varer i ett kvarter. Her er noen av «kvarterene» vi tilbyr:

Hamsun i Nordland

Dette er fortellingen om oppveksten i Nordland, og om det fargerike og umiskjennelig nord-norske ved Knut Hamsuns forfatterskap. Hvordan ble en fattig gutt fra Hamarøy en av verdens største forfattere? 

Markens grøde

Knut Hamsuns Nobelprisroman har begeistret lesere i over 100 år. Romanen handler blant annet om jorddyrking, barnemord og kjærlighet. Foredraget tar for seg de viktigste delene ved romanen som hadde 100 årsjubieum i 2017.

Berømt og fordømt

Knut Hamsun var en verdenskjent forfatter og en utskjelt landsforræder: Hvordan kunne Hamsun være begge deler, og kan vi forene oss med det? Spennende og engasjerende foredrag om et omstridt og aktuelt tema om Knut Hamsuns utfordrende ettermæle.