Formidlingsmeny

Opplev verdenskjent arkitektur, bli kjent med et kontroversielt og Nobelprisvinnende forfatterskap - og den spektakulære naturen som inspirerte Knut Hamsun. Hamsunsenteret tilbyr opplevelser i verdensklasse for både grupper og individuelt besøkende.

«Hamsun, Holl og Hamarøy» - arkitekturvandring i Hamsunsenteret

Hvorfor ser Hamsunsenteret ut som det gjør? Utforsk Hamsunsenterets kontroversielle og prisvinnende arkitektur, og bli kjent med de litterære karakterene som har inspirert arkitekten Steven Holl.

Vandringen tar utgangspunkt i arkitekten Steven Holls konsept: "Bygningen som kropp - en slagmark for usynlige krefter". Dette er en formulering hentet fra Knut Hamsuns gjennombruddsroman Sult, en av romanene Holl har tatt utgangspunkt i da han tegnet Hamsunsenteret. 

«Språklige lykketreff» - en litterær vandring i Hamsunsenteret

Hamsun skrev rundt 40 verk i løpet av sitt liv. Vi har valgt ut tre av de mest kjente og kjære romanene: Sult, Markens grøde og Pan og tar deg med på en reise inn i Hamsuns litterære verden mens vi beveger oss gjennom tårnet. 

Litterært måltid: Markens grøde-lunsj

En unik matopplevelse inspirert av Knut Hamsuns Nobelprisroman. Nyt lokale råvarer og litterære smakebiter.

I 1920 fikk Knut Hamsun Nobelprisen for Markens grøde, romanen om Isak og Inger som skaper et liv for seg selv i utmarka i Nordland. Vi forteller og leser, og serverer et velsmakende tre-retters måltid fra Isak og Ingers kjøkken.

Måltidet passer utmerket som en del av et gruppebesøk, en konferanse eller bare fordi man har lyst. 

«Hamsunkvarteret»

Ønsker du å fordype deg i utvalgte temaer fra Hamsuns liv og forfatterskap? Da er «Hamsunkvarteret» et perfekt formidlingsopplegg for deg. Foredragene varer i ett kvarter. Her er noen av «kvarterene» vi tilbyr:

Hamsun i Nordland

Dette er fortellingen om oppveksten i Nordland, og om det fargerike og umiskjennelig nord-norske ved Knut Hamsuns forfatterskap. Hvordan ble en fattig gutt fra Hamarøy en av verdens største forfattere? 

Markens grøde

Knut Hamsuns Nobelprisroman har begeistret lesere i over 100 år. Romanen handler blant annet om jorddyrking, barnemord og kjærlighet. Foredraget tar for seg de viktigste delene ved romanen som hadde 100 årsjubieum i 2017.

Berømt og fordømt

Knut Hamsun var en verdenskjent forfatter og en utskjelt landsforræder: Hvordan kunne Hamsun være begge deler, og kan vi forene oss med det? Spennende og engasjerende foredrag om et omstridt og aktuelt tema om Knut Hamsuns utfordrende ettermæle.