Henning Bergsvåg

Poesidigg fra Bergen i Pans Skoger

Billetter

Allerede da Bergsvåg debuterte høsten 2000 med diktsamlingen Newfoundland, var han, sammen med Tomas Espedal, en av drivkreftene bak Bergen internasjonale poesifestival, og han har siden drevet utstrakt formidlervirksomhet, som har skapt nye møteplasser og miljøer for litteraturinteresserte. Særlig verdt å nevne er det suksessrike poesiklubbkonseptet Poesidigg i Bergen, som han har ledet siden 2012. 

Han har siden debuten gitt ut seks diktsamlinger på Gyldendal norsk Forlag til gjennomgående gode kritikker, er oversatt i tidsskrifter til en rekke ulike språk, og er regnet som en av norges mest stilsikre poeter. 
 
Bergsvåg er utdannet ved Skrivekunstakademiet i Bergen og det anerkjente 2-årige forfatterstudiet Litterär Gestaltning ved Göteborgs Universitet. Han er født 1974 i Bergen, der han også nå er bosatt etter flere år med bosted i London, Praha og Berlin.

På Hamsundagene tar Bergsvåg med seg Poesidigg og skal rigge til poesi - og musikkfest i Pans skoger ved Glimmas bredder. Galskap og inspirasjon, kjærlighet og poesi, det er hva som bys på. Med seg har han blant andre Erlend O Nødtvedt, Ingvild Austgulen, Martine N Johansen, Sigurd Lamark og Bent "Dama di" Lindal. Det blir som en liten festival i festivalen. Lørdag 4. august kl 21:00 - 01:00

Følg Bergsvåg og Poesidigg på Facebook HER

Henning Bergsvåg
Bergsvåg og Nødtvedt