Emil Hansen om spilleren Knut Hamsun

Billett

EMIL HANSEN skal holde foredrag om spilleren Knut Hamsun på Hamsun-selskapets Litteraturseminar i Æventyrsalen på Hamsunsenteret. Torsdag 2. august. 

I 1901 spilte Hamsun bort over 1,0 millioner kroner av sin kones formue på kasino i Belgia. Noen av de fasinerende hovedpersonene i både «August», «Benoni», «Sværmere» og andre av Hamsuns romaner viser tendenser til samme galskap. Dette vil være hovedtema i Emil Hansens; «Spilleren Hamsun». 

Emil Hansen er samfunnsøkonom/sosialøkonom og skribent. Han er født og oppvokst i Bjærangsfjorden i Meløy kommune i Nordland. Avbrutt av noen års opphold i Spania og Bodø, har han bodd sørpå siden begynnelsen av 1970-tallet da han begynte å studere sosialøkonomi ved Universitetet i Oslo. Emil bor nå på Tjøme i Vestfold og er daglig leder i et konsulentselskap.

Han har vært direktør ved Hjertesenteret i Oslo, Reuma-Sol Senter i Spania og Statens senter for barne- og ungdomspsykiatri i Oslo. I årene 1987/88 var han statssekretær i Sosialdepartementet og bidro blant annet til fremleggelsen av den første nasjonale helseplanen og den konkrete utformingen/skrivingen av planen, bl.a. ny strategi for forebygging som ble utformet sammen med prof. Peter F. Hjort. Hansen har også arbeidet som deltidsforsker ved HELTEF (Helsetjenesteforskningen).

Emil Hansen har i flere år anmeldt teateroppsetninger av Hamsuns romaner ved institusjonsteatrene for Lokalavisa Nord Salten. Han har også vært redaktør for «Nytt fra regjeringen/Styringsnyheter» og hatt faste spalter i tidsskriftene «Lederne», «Næring i nord» og «Medisin og teknikk»

Emil Hansen