Henning H. Wærp

Lanserer ny bok på festivalen og er en ekte Hamsun-kjenner.

Henning Howlid Wærp er født og oppvokst på Kongsberg, men har bodd i Tromsø siden 1996, der han er professor i nordisk litteraturvitenskap ved UiT – Norges arktiske universitet. 

Han har skrevet og redigert flere fagbøker, blant annet om Sigbjørn Hølmebakk og om Cora Sandel, om norsk naturlyrikk og om prosadiktet som sjanger. I fjor ga han ut boka Arktisk litteratur. - Fra Fridtjof Nansen til Anne B. Ragde, og i år kommer Hele livet en vandrer i naturen – Økokritiske lesninger i Knut Hamsuns forfatterskap som lanseres på Hamsundagene.

Wærp har jobbet ved universitetet i Groningen, Nederland, og har vært gjesteforsker ved Berkeley universitetet i California og Columbia universitetet i New York. Han er litteraturkritiker i Aftenposten, og har også selv skrevet skjønnlitteratur: to romaner og to diktsamlinger.

I år kommer hans tredje diktsamling: Til iskanten (dager og netter), den blir lansert i Stamsund 15. juni. Vi får noen smakebiter av den i poesilunsjen under Hamsundagene, følg med i programmet!  

Boklansering torsdag på Hamsunsenteret, klokken 14:00 - 15:00:

Henning Howlid Wærp presenterer selv sin nye bok,  Hele livet en vandrer i naturenØkokritiske lesninger i Knut Hamsuns forfatterskap (Orkana forlag).

Han vil holde mini-fordrag med tittelen "Hvor har den sunne nøysomhet blitt av?" Om Hamsuns sivilisasjonskritikk. Og lanseringen avsluttes med et mini-foredrag ved Nils Magne Knutsen med tittelen "Hamsun som naturskildrer".

Wærp skal holde fordrag på Hamsun-selskapet Litteraturseminar, fredag:

Vandring som sivilisasjonskritikk. Knut Pedersen i Under høststjernen. 

Henning H. Wærp