"Reinjakta" med Skrål og Skrammel

Barneteater med Borghild og Ørjan som tar ungene med på en reise til mystiske steder hvor den samiske Stalloen bor.

Billetter

Fortellertruppen Skrål og Skrammel inviterer barn i aldersgruppen 3-8 år til fortellerforestilling og fortellingsleik under Hamsundagene 2018.

Forestillingen “Reinjakta” varer i 20 minutter og fortellingsleiken vil vare i omlag 45 minutter.

Sammen med fortellerne Ørjan Steinsvik og Borghild Otelie Aasebøstøl får barna bli med på en reise i den samiske fortellertradisjons mytiske og eventyrlige verden, der de får et møte med overnaturlige krefter og den kjente samiske eventyrskikkelsen Stallo. Historien om Reinjakta er et sprelsk møte med samisk eventyrtradisjon og når to fortellere nytolker et gammelt samisk eventyr kan de utroligste ting skje

I etterkant av fortellerforestillingen blir barna invitert med på fortellerleik der de i samarbeid med Skrål og Skrammel skal utvikle Hamsundagenes helt eget eventyr. Dette eventyret vil foreviges gjennom storyboards og blir en egen utstilling som kan sees på Tunet gjennom hele festivalen.

Skrål og Skrammel har siden 2015 reist Norge rundt med gamle samiske og kvenske eventyr i skoler, barnehager, til hverdag  og fest. Ørjan Steinsvik er fagutdannet skuespiller ved Norsk skuespillerinstitutt. Borghild Otelie Aasebøstøl er en allsidig scenekunstner med en mastergrad i drama og teaterkommunikasjon ved Høgskulen i Oslo og Akershus.

Det er plass til 20 unger, du må melde deg på!

 

Krål og Skrammel
Ørjan Steinsvik og Borghild Otelie Aasebøstøl