Hamsun Waits for Us

Hva ville skjedd hvis Knut Hamsun hadde møtt Tom Waits?

Billetter

HAMSUN WAITS FOR US en musikalsk forestilling med Torgeir Steinsland og Ensemble Blå hvor Hamsun møter Tom Waits i en musikalsk varietè.   

Hamsun Waits for Us har ur-fremføring på Hamsundagene. Som et musikalsk drømme-vorspiel til konserten med "Raindogs" som kommer umiddelbart etter deres show. Det er smart å kjøpe samlebilletten med begge forstillinger, da får du en perfekt helaften.

Hva hadde skjedd hvis Knut Hamsun hadde møtt Tom Waits? De er to spesielle typer, i hver sin tid, på hvert sitt kontinent, og i hver sin kunstart. Men de har da overraskende mye til felles?

Likhet og ulikhet? Knut Hamsun vokste opp på Hamarøy i Nordland. Tom Waits vokste opp i storbyen Pomona i California en generasjon senere. Mye skiller disse to, men det er kanskje enda mer som knytter dem sammen: Begge trives med hatt på hodet, begge er mer humoristiske enn man kanskje først skulle tro, og ikke minst er begge veldig opptatte av store temaer som er like aktuelle i dag: Det å føle seg fremmed i tilværelsen, å være rotløs og rastløst på leting etter lykken, å ville bort og ut, og å oppleve stor kjærlighet.

Ensemble Blå er en klavertrio som til daglig er distriktsmusikere på Sortland. De spiller mest klassisk musikk, men nå kaster de seg ut i Tom Waits’ musikalske univers sammen med vokalist og gitarist Torgeir Steinsland. Torgeir er selv fra Hamarøy og er stor fan av
både Knut Hamsun og Tom Waits. Ensemble Blå består av Maria Eikefet på fiolin, Lisa Isabel Holstad på cello, Sindre Myrbostad på piano og for anledningen er Torgeir Steinsland med på vokal og gitar.

 

Jane W
Ensamblet Blå feat. Torgeir Steinsland
Design by Sebastian Tomas Siggerud
Hamsun Waits for Us
Hamsun vs Waits