Eldrid Johansen

"Skrive genialt" og skumle fortellinger er Eldrids spesialitet. Bli med på workshop og forfattermøte.

Billetter

Eldrid Johansen skal ha "Skriv genialt"-workshop sammen med Steffen R. M. Sørum for ungdom. Og du kan møte henne til skumle fortellinger fra hennes bøker.

Skriv genialt, en skriveworkshop for ungdom fra ca 12 år. Workshopen varer 3 timer og gir innføring, inspirasjon og gode triks til hvordan skrive genialt!

NB! Påmelding.

Skriv genialt vant Fagbokprisen under Kulturdepartementets utdeling av priser for barne- og ungdomslitteratur for 2016.

Lurer du på hvordan du kan fortelle de beste historiene? Vil du lære å lyve deg ut av trøbbel på en mest mulig troverdig måte? Eller har du rett og slett lyst til å skrive virkelig genialt?

«Skriv Genialt!» gir unge forfatterspirer tips til hvordan man sanker idéer, gjør research, jobber med plott, skaper karakterer og bygger opp en spennende tekst på en enkel, lettfattelig og morsom måte.

Denne supergeniale skriveboka inkluderer løsningen på skrivesperre, viser hvor man bruker supre ideer og ikke minst hva som må til for å utgi en bok. Dessuten er den spekket med tips fra stjerneforfattere som Tom Egeland, A. Audhild Solberg med flere. Boka er gjennomillustrert av Ingrid dos Santos.

Sagt om Skriv genialt:

"Skriv genialt! er den beste samlinga skriveråd jeg noen gang har sett for unge forfatterspirer.", Guri Fjeldberg, barnebokkritikk.no

Forfattermøte og fortellinger: Skumlinger og skumle fortellinger fra Eldrids skumling - bøker. Se program når og hvor.

Eldrid Johansen (f. 1973) har utgitt mange bøker for barn og ungdom siden hun debuterte med Sara vil bli stjerne i 2005. Hun forteller hvor hun får ideer fra, hvordan en bok blir til og hvordan hun skriver slik at historien blir spennende. Eldrid har med seg ferdige, og uferdige, bøker og avslører forfatterhemmeligheter og triks. For ”Skriv genialt” ble hun og Steffen Sørum nominert til Brageprisen 2016 og mottok Kulturdepartementets pris for beste fagbok for barn og unge for samme tittel. I 2017 ble hun nominert til Arks barnebokpris for Faraos forbannelse.

I tillegg til å være forfatter jobber Eldrid som sanger og skuespiller, og hun forlater ofte elever som med stjerner i øynene uttaler at det nye drømmeyrket er å bli forfatter. Hun har gjestet litteraturfestivaler, bibliotek og skoler, ofte turnert i regi av Den kulturelle skolesekken, og er en etterspurt litteraturformidler. 

Før hun ble forfatter, studerte Eldrid religionshistorie. Hun har skrevet hovedoppgave om den gammelegyptiske gudinnen Neftys, og lærte seg under studietiden hieroglyfer. I Faraos forbannelse (2017) benyttet hun seg endelig av denne kunnskapen i en bok for barn. For denne ble hun nominert til Arks barnebokpris. I 2016 ble hun, med forfatter Steffen Sørum og illustratør Ingrid dos Santos, nominert til Brageprisen for Skriv genialt. For samme tittel vant de Kulturdepartementets pris for beste fagbok for barn og unge.

Nils Johansen