Ánná Káisá Partapuoli

Hun er slam-poet og årets unge kunstner 2018, kåret av Riddu Riddu festivalen.

Billetter

"Poesi er den nye pønken". På Hamsundagene samler vi de beste på samme scene, 3 poesi-acts, hvor Ánná Káisá Partapuoli er en av de tre, sammen med Klish og Nuorta&Louisa.

Ánná Káisá er 23 år gammel, oppvokst i Skånland og Soppero, men bor for tiden i Tromsø hvor hun utdanner seg til lektor. Hun har skrevet dikt og sanger hele livet, med et økende ønske de siste årene om flere muligheter til å fremføre sine tekster og utvikle og prege samisk litteratur.

Partapuoli henter inspirasjon til sine tekster i det samiske livet, det samiske samfunnet og i reindrifta. Mange av tekstene er også politiske og hun er opptatt av å løfte det samiske språkets og spesielt den tornesamiske dialektens verdi og bruk. Som slam-poet ønsker hun å bevise at det samiske språket er fullt mulig å rime på, og at dikt kan være en stor glede og inspirasjon for unge samiske mennesker.

En glad og spent Partapuoli sier selv om utmerkelsen som årest unge kunstner 2018; « Å bli utnevnt som Årets unge kunstner er en stor ære som betyr veldig mye. Jeg håper og tror at dette året kan åpne nye dører for meg, og bli et vendepunkt i min kunstneriske karriere. Jeg er allerede godt i gang med forberedelsene til festivalen, og gleder meg mye til både sommeren og året som kommer!»

Følg Ánná Káisá Partapuoli på Facebook HER