Sven Henriksen

Men hold kjeft da, Henriksen!

Billetter

Det lille forlaget fra Harstad, Utenfor Allfarvei, tok en kaffe med Henriksen, og det ble bok. Akkurat den boka de begge ville gi ut og den boka vi trenger. "Men hold kjeft da, Henriksen" ble lansert 7. mai i Oslo, og skal innom over alt i landet før Henriksen kommer til Hamarøy, ikke med bare boka, men med en helt musikalsk bok-show!

Sven Henriksen (Født 1955) er skuespiller, dramatiker og forfatter.

Sven kom inn i teateret som 17-åring, og debuterte som skuespiller på legendariske Club 7 under Sossen Krogh. Via et tiår som stylist og sminkør utdannet han seg som sanger, og ble fanget opp som skuespiller. Førti år gammel skrev han sitt første teaterstykke «Lajla», og siden har det blitt femten helaftens scenetekster. Han deler seg mellom skrivingen og scenen, og har siden 2005 vært tilknyttet Nordland Teater. Sven har også i løpet av de ti siste år blitt en markant stemme i den offentlige samtalen. Sven bor i Mo i Rana sammen med sin mann.  

Om boka "Men hold kjeft da, Henriksen".

Forlag: Utenfor Allfarvei AS, Link til facebook HER

Utgivelsen «Men hold kjeft da, Henriksen» samler hans beste bloggtekster, poesi og utdrag fra sceniske tekster. Ca. halvparten av tekstene er ikke tidligere publisert. Uansett hva man måtte mene om hans politiske ståsted; Sven skriver godt og poetisk, ofte følelsesladd og personlig, ofte rasende. Men det meste gjennomsyres av medmenneskelighet og en oppfordring til å vise nettopp dette for hverandre. 

Hva er det med hans engasjement som gjør at kommentarene spenner fra «...bøyer meg i støvet, du skriver fabelaktig bra, du er min helt» til «...hvem faen tror du at du er din soperdverg, vi skal ta deg, jævla landsviker»? Sven Henriksen har i løpet av de ti siste årene blitt en tydelig stemme i den offentlige samtalen. Hans blogginnlegg leses på sitt beste av mer enn 100.000 - tekstene hans i sosiale medier når ofte flere hundre delinger, i tillegg til at en rekke aviser trykker hans tekster som kronikker.

På Hamsundagene gir Henriksen oss høydepunkter fra livet og boka sammen med pianist Sissel Brean i Æventyrsalen. Sven får også fritt ord i debatten på Tunet med tittel: Kunsten, den femte statsmakt?

Link til Svens Facebook finner du HER