Tone Nilsen-Bie

Ny ungdomsroman! -: "På leit etter hjartet ditt".

Debutantfest : lørdag

Tone Nilsen-Bie (f. 1975) er fra Florø, men har bodd i Alta i Finnmark siden 2004. Hun er utdanna lektor i teater og har alltid utviklet tekster for scene. De siste årene har hun dykket ned i den skjønnlitterære uttrykksformen og debuterte i 2021 med "Sumarvariasjonar", en novellesamling for ungdom. Med den boka vant hun litteraturkonkurransen Årets Ulest-2021.

Forlaget Utenfor Allfarveis omtale av «På leit etter hjartet ditt»:

På leit etter hjartet ditt er en ungdomsroman om sorg, men også om valgene man man tar som ung. En ung jente forelsker seg, og hennes utkårede dør i en bilulykke før forholdet starter ordentlig. I sorgen og fortvilelsen over kjærligheten hun aldri rakk å oppleve, ender hun opp med en intens jakt på mottakeren av kjærestens donorhjerte. Dette kan også ses på som en fortelling om «uautorisert sorg», som oppstår når omgivelsene ikke anerkjenner sorgen man står i.

Forfatter Jan Tore Noreng skriver om "På leit etter hjartet ditt":  "En fin og uvanlig fortelling som vil engasjere ungdom. Det er en slags aktualitet i at unge gutter kjører seg i hjel, så her er det nok en del som kan kjenne seg igjen. Artig at tittelen også refererer til hjertet i ren faktisk forstand, ikke bare, slik det vanligvis gjør, i overført betydning." 

Tone Nilsen-Bie er en av tre debutanter som lanseres på festivalen lørdag 4.8 kl. 16:00 - 19:00. Vi kaller det DebutantFest, for det blir nemlig FEST! 

Eget
Tone Nilsen-Bie
Forlaget Utefor Allfarvei
"På leit etter hjartet ditt" (2022)