Hermod Bjørklund

Moshpit: Der må du ha mot for å stå.

Debutantfest : lørdag

Hermod Bjørklund (f. 1980) er utdannet geoteknisk ingeniør. Han bor og arbeider i Harstad, stedet der han vokste opp og hadde ungdomsårene sine på 90-tallet. Hermod er i tillegg aktiv i musikkfeltet som produsent og tekstforfatter.

Forlaget Utefor Allfarveis omtale av «Moshpit»:

Et ungt, sint og skjørt jeg beveger seg hvileløst mellom universitetet, skogen og minner fra oppveksten. Tankestrømmen hans preges av angst, fantasifulle bilder og fremmedgjorthet. Gjennom en knapp, men billedrik prosa tegnes et særegent blikk på natur - en egen optikk for det som kryper og kravler. Mørke værtyper, rotter, knust glass og spisse kirketårn setter stemninga. Romanen inneholder mange referanser til 90-talls-rock, gotikk, surrealisme og skrekkfilm. Tematisk kretser verket rundt rotløshet, grenseoverskridelser, dragning mot det mørke i tilværelsen, samt en intens form for nærhet til natur.

Boka "Moshpit" vil passe for alle som prøvde å finne seg sjøl på 90-tallet, som spilte i et band, eller bare hang på røykfylte uteplasser fordi de ikke visste hvor de ellers skulle gå. Eller for folk som søker seg til skogen av andre grunner enn den obligatoriske toppturen.

Definition of mosh pit. : an area in front of a stage where very physical and rough dancing takes place at a rock concert.

Hermod Bjørklund er en av tre debutanter som lanseres på festivalen lørdagen kl. 16:00 - 19:00. Vi kaller det DebutantFest, for det er FEST! 

Eget
Tormod Bjørklund
Forlaget Utenfor Allfarvei
"Moshpit" (2022)