Ingebjørg Liland

"Pappa har fest" er en ren fest å lese...

Debutantfest : lørdag

Ingebjørg Liland (f. 1964), debuterer med novellesamlingen "Pappa har fest". Ingebjørg bor i Kjøllefjord i Finnmark.

Ingebjørg Liland jobber med tekst og performance i flere sjangre; prosa, dramatikk, revy, standup og slampoesi. Hun vant i 2009 pris for beste kortfilmmanus under TIFF i Nordnorsk filmsenters manuskonkurranse, og har vært publisert med noveller i Cappelen Damms debutantantologi, Signaler 2012 og i Nordnorsk Magasin. Hun ble i 2015 norgesmester i poesislam. I tillegg har Liland har studert litteraturvitenskap ved UiT og gått på forfatterstudiet i Tromsø i 2 år. Hun var daglig leder for Ordkalotten Tromsø internasjonale litteraturfestival i en årrekke, og kontorleder for Nordnorsk forfatterlag.

Forlaget Utenfor Allfarveis omtale av «Pappa har fest»:

Pappa har fest er noe så sjeldent som en novellesamling med pageturnereffekt og høy humrefaktor. Med et lett satirisk tilsnitt tematiserer samlinga familierelasjoner og samliv. Den kan også leses som en roman da samtlige noveller i samlinga følger den samme familien. Med et sikkert og direkte språk, leverer Ingebjørg Liland en liten perle full av smertepunker, som også skildrer irritasjoner og misnøyen som så ofte kan oppstå i moderne familiekonstellasjoner. Dette gjøres med stort overskudd. Lesere som liker Nina Lykkes og Agnes Ravatns bøker, vil fryde seg over denne. 

- Forfatter Laila Stien etter å ha lest samlinga: «Her er både sårhet og humor – av til helt inn i det burleske, og det er ikke hverdagskost i norsk samtidslitteratur. Herlig befriende, friskt og nytt. Ti fortellinger fra en og samme familie, med stort spenn i tid. Det er spennende å følge Ellen og Co. Man blir nærmest hekta: hur skal det gå, hur skal det gå. «Pappa har fest» er en ren fest å lese.»

Ingebjørg Liland er en av tre debutanter som skal lanseres på Hamsundagene lørdag 6.8 kl. 16:00 - 19:00. Vi kaller det "debutantfest" for det blir det. Garantert!

Eget
Ingebjørg Liland
Forlaget Utenfor Allfarvei
"Pappa har fest" (2022)