Sissel Holtet

Livet er bøker og litt børst!

Bokprat : Lørdag

Sissel Holtet er biblioteksjef i Habmera Suohkan/ Hamarøy kommune. Hun begynte i stillingen i 2021 etter å ha vært spesialbibliotekar ved Nordland fylkesbibliotek i Narvik i nesten 30 år. Der hadde hun litteraturformidling som hovedansvarsområde. Å løfte fram alt det bra av nordnorsk skjønnlitteratur har stått hennes hjerte nært.

Sissel Holtet har vært med på å utvikle Litteraturnett Nord-Norge. Hun har vært med i juryen for Havmannprisen i 20 år, de siste fem som leder av juryen. Hun har også vært med i juryen for Brageprisen for voksen skjønnlitteratur. Og ikke minst vært leder for litteraturfestivalen i Narvik "Ord i Spor" fra 1997 - 2021. Herlig at Hamsundagene kan nyte av hennes lange festival- og litteraturkompetanse!  

Det er på grunn av Sissels ukuelige engasjement og kunnskaper og samarbeid med Fritt Ord at forfatterne Niemi og Nedrejord deltar på Hamsundagene.

Sissel er en fremdragende boksamtaler. På lørdagen under festivalen skal hun snakke med Kathrine Nedrejord om hennes siste bøker: "Forvandlinga" (2018) og "Forbrytelse og straff" (2022). 

Det skjer lørdag 6. august kl. 13:00 - 14:00. Det er kanskje ikke alt du får høre i denne samtalen som er hyggelig. Men det er viktig.

 

Eget
Sissel Holtet på biblioteket i Hamarøy