Milena Fuchedjieva

Goebbels' planer om et europeisk forfatterforbund på nazisistisk grunnlag er ukjent for de fleste av oss. Milena Fuchedijeva fra Bulgaria vil opplyse oss gjennom film og fortelling! - Hvor befinner Hamsun seg i bildet?

Dokumentar : Torsdag

Milena Fuchedjieva er en filmprodusent og tekstforfatter for tiden boende i Sofia, Bulgaria. Hun har tidligere levd og arbeidet 20 år i Los Angeles. Hennes romaner "Sex and Communism" Part 1 & 2, ble nasjonale bestselgere. Fuchedjieva er skaper og manusforfatter for de kjente TV-dramaene "Seven hours difference" og "Road of honor". For tiden jobber hun med en historisk dokumentarfilm om en europeisk litterær union" grunnlagt av Joseph Goebbels i 1941. 

Det sistnevnte prosjektet har Milena med seg til Hamsundagene. Hun vil fortelle om det og vise hennes svært interessante promofilm om "Weimar Express". Til slutt vil hun og Alvhild Dvergsdal samtale om arbeid med kontroversiell kulturarv og det å gi innblikk i krevende fortellinger fra fortiden.

Milena er i Hamarøy også for å gjøre filmopptak og undersøke og stille spørsmål rundt oppfatninger omkring Hamsun hos folk i nord og håper å få snakket med mange under oppholdet.

Du treffer Milena på åpningsdagen, torsdag 4.8 i Æventyrsalen, kl. 15:45 - 16:45. Vel møtt!

Eget
Milena Fuchedjieva (BG)