Regine Hamsun

Regine Hamsun er Hamsundagenes festivalkunstner 2022. Sted for utstillingen: Hennes bestefars barndomshjem!

Festivalkunstner

Regine Christianne Hamsun er billedkunstner og skulptør, født i Oslo i 1962. Hun er datter til kunstmaler og forfatter Tore Hamsun og barnebarn til Knut Hamsun. Regine arbeider med ulike teknikker i olje og akryl på lerret. I tillegg arbeider hun med skulpturer i hvit og svart leire.

Regine Hamsun var plakatkunstner og hadde egen utstilling på Hamsundagene i 2004. Hun hadde sin første separatutstilling på Galleri Pan i Oslo allerede i 1985. Siden den gang har hun hatt en rekke separatutstillinger i inn- og utland. Blant annet ved Bharat Bhavan Art Centre i India (2015) og ved Artifact i New York (2016).

Utstillingen av Regines verker har tittel "Stemmen" og skal vises i den gamle fjøsen ved Knut Hamsuns barndomshjem på Hamsund. Det er en serie kunstverker som stilles ut, ingen er vist i Norge tidligere. Kunstneren har valgt ut bildet «Stemmen» til årets festivalplakat. Dette blir med andre ord en helt spesiell utstilling som er fantastisk å kunne invitere til på Hamsundagenes 40 årsjubileum. 

Utstillingen har vernissasje torsdag 4. august, Knut Hamsuns fødselsdag, med påfølgende kunstsamtale mellom Regine Hamsun og direktør for Hamsunsenteret Solveig Hirsch.

Utstillingen er åpen for publikum alle dager 11:00 - 16:00 under festivalen, samt søndag 7.8.  

Eget
Festivalkunstner
Regine Hamsun
"Stemmen" årets plakat