Vera Danielsen Lindbach

Vera er svært opptatt av skeiv barne- og ungdomslitteratur fordi det er viktig å normalisere! Hun kommer til debatten og hun har med seg bøker hun anbefaler deg å lese.

Debatt : Fredag
10.06.202212:58 Anita Overelv
Vera Danielsen Lindbach jobber som barnebibliotekar ved Stormen bibliotek i Bodø. Hun har master i Litteraturvitenskap fra NTNU og har siden jobbet med litteratur både i bokhandel og på Hamsunsenteret, samt som litteraturkonsulent for Hamsundagene. Vera brenner for mangfold i barne- og ungdomslitteraturen, særlig kjønns- og identitetsmangfold.
Vera skal delta i debatten om skeiv litteratur på fredagen i festivalen, og hun er med i "Vera anbefaler" hvor du som gjest og leser kan få med deg gode tips på bøker verd å lese!

Fra kronikken Det finnes flere bøker for barn om etnisk mangfold enn om kjønn og mangfold i Periskop 22.04.21.

"Jeg jublet derfor da Wilma har to mammaer av Marie Therese Olsen og Lone Halvorsen kom ut i 2015. Boken om Wilma opplevdes relevant for meg og min familie fordi vi kunne kjenne oss igjen i fortellingen. Likevel føltes den mer som en fagbok enn som en skjønnlitterær bok.

Jeg ønsket meg så veldig mer litteratur som kunne gi mine barn en følelse av normalitet uten å problematisere det som gjør vår familie annerledes."

Hele kronikken til Danielsen Lindbech i Periskop kan du lese her.

Eget
Vera Danielsen Lindbach
Anbefalt: Wilma har to mammaer