Vera Danielsen Lindbach

Vera er svært opptatt av skeiv barne- og ungdomslitteratur fordi det er viktig å normalisere flere identitets-, samlivs- og familieformer. Hun er med i debatten om skeiv litteratur og har med seg bøker hun anbefaler deg å lese.

Debatt : Fredag
Vera Danielsen Lindbach er ansatt som barnebibliotekar ved Stormen bibliotek i Bodø. Hun har master i litteraturvitenskap fra NTNU og har arbeidet i bokhandel, på Hamsunsenteret, samt som litteraturkonsulent for Hamsundagene. Vera brenner for mangfold i barne- og ungdomslitteraturen, ikke minst kjønns- og identitetsmangfold.
Vera skal delta i debatten om skeiv litteratur på fredagen i festivalen. I "Vera anbefaler" får du hotte tips på bøker verd å lese!
Fra kronikken Det finnes flere bøker for barn om etnisk mangfold enn om kjønn og mangfold (Periskop 22.04.21):
"Jeg jublet derfor da "Wilma har to mammaer" av Marie Therese Olsen og Lone Halvorsen kom ut i 2015. Boken om Wilma opplevdes relevant for meg og min familie fordi vi kunne kjenne oss igjen i fortellingen. Likevel føltes den mer som en fagbok enn som en skjønnlitterær bok.

Jeg ønsket meg så veldig mer litteratur som kunne gi mine barn en følelse av normalitet uten å problematisere det som gjør vår familie annerledes."

Kronikken til Danielsen Lindbech i Periskop kan du lese her.

Eget
Vera Danielsen Lindbach
Anbefalt: Wilma har to mammaer